Tijdens de workshop leren kinderen welke vormen er allemaal verborgen zitten in de stenen en gaan ze zelf aan de slag om een eigen steen te vormen. (Foto: ZINiN)
Tijdens de workshop leren kinderen welke vormen er allemaal verborgen zitten in de stenen en gaan ze zelf aan de slag om een eigen steen te vormen. (Foto: ZINiN)

Een meteoriet van speksteen

Algemeen

NIJVERDAL - Leer over meteorieten tijdens de workshop ‘Een meteoriet van speksteen’ bij de ZINiN Bibliotheek. Deelnemers komen van alles te weten over de eigenschappen van meteorieten en hoe ze op aarde terecht komen. 

Tijdens de workshop ‘Een meteoriet van speksteen’ ontdekken deelnemers wat een meteoriet is en waar ze  nou precies vandaan komen. Deze stenen of rotsblokken komen natuurlijk uit het heelal en sommige zijn al heel erg oud.

Er zijn bijvoorbeeld al meer dan 20 stenen gevonden die van de maan afkomstig zijn. Leer over de speciale eigenschappen van deze stenen en hoe bijzonder ze zijn. Ga zelf aan de slag met stenen en ontdek welke vormen er allemaal in verborgen zitten. Ga vervolgens een eigen steen vormen als een ware beeldhouwer. 

De workshop vindt plaats op woensdag 12 april vanaf 14.15 uur in de ZINiN Bibliotheek Nijverdal. De workshop is bedoeld voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Deelname aan de workshop kost 5,- euro. Aanmelden kan via www.zinin.com of via de reserveerlijn 0548-624489. Reserveren bij de kassa van de Tourist Info / ZINiN Bibliotheek is ook mogelijk.

De Oude Twentse weg loopt al eeuwen door de gemeente Hellendoorn en was al in de dertiende eeuw een belangrijke verbinden tussen Twente en Zwolle.
HKHN verzorgt lezing over de stokoude Twentseweg 12 uur geleden
Afbeelding
De rhododendrons rond de Palthetoren zijn in bloei! 17 uur geleden
Mevrouw Ninaber-Biben komt met haar kinderen vanuit Deventer naar Hellendoorn, waar de oom, Engelbertus Johannes Ninaber, van haar overleden man een huis voor haar bouwt..
'Jezelf mooi maken is van alle tijden' 3 mei, 19:47
Voorbeeld van een situatie waar mensen met een beperking nog te vaak mee te maken hebben: er wordt te weinig rekening met ze gehouden.
Wmo-avond 'Iedereen doet mee' 3 mei, 17:44
Afbeelding
Dansclub Hulsen houdt weer een dansavond 3 mei, 14:02
Op 4 mei, de vlag halfstok vlaggen van 18.00 uur tot zonsondergang. Tijdens Bevrijdingsdag de vlag, zonder oranje wimpel, vlaggen.
Gemeente Hellendoorn staat stil bij 4 en 5 mei 3 mei, 12:12
Afbeelding
'Wat bezielt je' aflevering over Vrouwen in het Verzet 3 mei, 09:42
Verspieders Express houdt drie activiteiten rondom de Nacht van Gebed.
Drieluik activiteiten rond de Nacht van Gebed van Verspieders Express 3 mei, 08:07