Mateo Viscarra Wilde (piano) en Gemma Smit (cello).
Mateo Viscarra Wilde (piano) en Gemma Smit (cello).

Benefietconcert Duo Delta Scuti

Algemeen

NIJVERDAL - Duo Delta Scuti houdt op 26 mei om 19.30 uur een benefietconcert in het ZINiN theater.

Duo Delta Scuti is een duo bestaande uit Mateo Viscarra Wilde op de piano en Gemma Smit op de cello. Hun ontmoeting in 2019 op het Conservatorium in Zwolle was de start van een vriendschap en een sterke muzikale band.

Mateo Viscarra Wilde komt uit Bolivia en studeert aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle bij Frank van de Laar. Hij begon zijn pianolessen in 2006 aan de Gnesin School in Rusland bij Ella Mihaylovna Koperina, en vervolgde zijn studie in 2010 aan het Nationaal Conservatorium in Bolivia.

Gemma Smit studeert bij Karlien Bartels aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Vanaf 2016 nam ze deel aan het strijkersensemble ‘Fancy Fiddlers’ als aanvoerder, onder leiding van Coosje Wijzenbeek in Amsterdam. Ze volgde masterclasses bij onder andere Charles Watt en Monique Bartels.

Het concert zal onder de trap in de Centrale hal of de Theaterfoyer gehouden worden. De toegang voor het concert is gratis maar er is de mogelijkheid voor een vrije gift. Ze zijn bezig voor hun examen geld bij elkaar te halen om het piano-examen in het Odeon Theater in Zwolle te kunnen organiseren.

De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 11 uur geleden
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 19 uur geleden
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 23 uur geleden
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 16 mei, 10:17
Afbeelding
Tweede Internationaal G-team Toernooi bij vv DES 16 mei, 08:10