Taizéviering is tegenwoordig op de zondagochtend.
Taizéviering is tegenwoordig op de zondagochtend.

Taizéviering nu in de ochtend

Algemeen

NIJVERDAL - De Taizéwerkgroep Nijverdal organiseert in principe elke twee maanden een viering. Deze vieringen werden gehouden op zondagavond om 18.30 uur. Omdat de Vrije Evangelische Gemeente geen avondvieringen meer houdt is nu gekozen voor de zondagochtend. 

In deze dienst zal de Maaltijd van de Heer worden gevierd. Het is een goede gewoonte in de Vrije Evangelische Gemeente om dan houdbare producten in te zamelen voor de plaatselijke voedselbank. Er staan kratten bij de ingangen van de kerk en bij de zij-ingang van de pastorie naast de kerk waarin meegebrachte producten gedeponeerd kunnen worden. Een Taizéviering kan worden gezien als één groot gebed in zangvorm. Er worden Taizéliederen gezongen, korte muziekfragmenten op tekst. Er wordt een Bijbeltekst voorgelezen, zonder preek. Ook is er een lange stilte van circa 10 minuten, waarin men tot rust kan komen of verder kan bezinnen op de Bijbeltekst. Tijdens de viering is er de mogelijkheid om een kaarsje aan te steken.
Op zaterdagmorgen 6 mei om 10.00 uur worden de liederen geoefend door combo en zangers. De Taizéviering is op zondag 7 mei om 09.30 uur in het kerkgebouw van de Vrije Evangelische te Nijverdal.

Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 11 uur geleden
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 16 mei, 10:17