SVVN dichterbij de nacompetitie.

SVVN speelt gelijk in eigen huis tegen de koploper Rigtersbleek

Algemeen

NIJVERDAL - Prachtig weer, veel publiek en RTV Oost die op deze wedstrijd was afgekomen. Al elf wedstrijden achter elkaar werd er geen nederlaag geleden door SVVN. En zo ontwikkelde SVVN zich van degradatiekandidaat naar pole position voor deelname aan de nacompetitie voor promotie.

Om 14.30 uur gaf arbiter Erik Maat het startsein. SVVN zat kort op de tegenstander en maakte het de gasten daardoor erg moeilijk. Toch liet Rigtersbleek bij vlagen zien waarom ze verreweg de beste ploeg van deze klasse hebben. Ze hanteerden vaak de lange bal, maar deze kwam dan altijd aan. In de 7e minuut is er een vrije trap aan de rechterkant van het veld. De bal wordt in de zestien gepompt en daar schiet Fabian Franke van Rigtersbleek oog in oog met Patriz de bal over het doel.

In de 10e minuut gaat Issy Wevers vanaf links alleen op Patriz af. De doelman komt als winnaar uit de strijd als hij dwingt dat de aanvaller tegen hem aanschiet. SVVN staat flink onder druk en moet in de 14e minuut capituleren. Het is een vrijwel identieke situatie als in minuut tien, maar nu kroont Issy Wevers zich wel als winnaar en scoort hij de 0-1. Even later had SVVN zo maar de gelijkmaker kunnen scoren. Een verdediger van Rigtersbleek is bij een voorzet van rechts net iets eerder bij de bal dan Jimmy Scharphof zodat hij de bal nog tot hoekschop kan verwerken. SVVN gaat rusten met een 0-1 achterstand.

In de 54e minuut lijkt Teun Bakhuis alleen op de keeper af te gaan, maar hij wordt afgevlagd. In de 64e minuut is er voorzet van rechts en dreigt daar groot gevaar vlak voor het doel. Patriz Loohuis behoedt voor de zoveelste keer SVVN voor een grotere achterstand. In de aanval daarop pikt Teun Bakhuis een afvallende bal op en schiet de bal via de binnenkant van de paal in het doel. Beide partijen moeten genoegen nemen met één punt. Waar misschien vooraf mensen dachten dat de voorsprong van SVVN zou slinken na deze wedstrijd werd deze zelfs nog iets groter omdat Juventa met 3-2 verloor bij VV Bergentheim. Het gat is nu vijf punten met nog drie wedstrijden te gaan. Volgende week is er een beker-/inhaalweekend en dan volgen er nog drie finales. SVVN gaat op 13 mei eerst op bezoek bij VV Mariënberg. De wedstrijd begint om 14.30 uur.