Afbeelding

Springers behalen 38 plaatsingen

Algemeen

LEEUWARDEN - In totaal 17 springers van G.V. Fysion deden op zaterdag 13 en zondag 14 mei mee aan de plaatsingswedstrijd voor het NK in Ahoy Rotterdam. Deze wedstrijd in Leeuwarden draaide om de individuele resultaten en leverde de vereniging maar liefst 38 plaatsingen voor het NK op. 

Alle springers sprongen op drie toestellen, namelijk op airtrack, minitrampoline vrij en minitrampoline pegasus. Per toestel konden zij zich plaatsen. De springers van Fysion kwamen uit in drie verschillende lijnen, namelijk A-, B- en C-lijn. 

Op zaterdag kwamen de jeugd meiden in actie. Rosalin Westra (B-, C-lijn), Lisa Morrenhof (B-lijn), Julia (B-lijn) en Isabel van Keulen (A-/B-lijn) mochten het spits afbijten. Wat hebben ze goed hun best gedaan en dit was terug te zien in de stabiliteit en netheid van de sprongen. Helaas moesten ze nog even wachten op de uitslagen. Afgelopen maandag werd bekendgemaakt dat alle vier de meiden zijn geplaatst! Er zijn zelfs eerste plekken behaald tijdens de plaatsing.

springers G.V. Fysion Nijverdal

Op zondagochtend stond Fysion om 8.00 uur weer op de wedstrijdvloer. De junioren meiden uitkomend in de C-lijn probeerden hun best te doen voor een plaatsing. Ook deze meiden (Judith Lohuis, Sterre Roelofs, Indy van Vree, Mare Hegeman (B-/C-lijn), Zoey Evers, Mijs Overdorp en Jade Wilms (B-lijn)) stegen boven hun eigen niveau uit met huizenhoge sprongen en hele snelle flickflacken. Ook mocht topper Luuk Lepelaar in actie komen. Hij heeft laten zien dat hij zeker klaar was voor deze wedstrijd, dit zorgde op alle drie de toestellen voor een top 3 ranking, een dik verdiende plaatsing.

Meike Jellema, Hanne Rijnen, Demi Buis, Indy Oldersma (B-lijn) en Yinthe Huisman (A-lijn) mochten dit springweekend afsluiten. Dit hebben ze dan ook zeker gedaan! Af en toe een klein foutje, maar de ervaring van deze meiden zorgde voor een stabiele wedstrijd met wederom nieuwe plaatsingen!

Met 38 plaatsingen komt G.V. Fysion op 24 en 25 juni in actie in Ahoy Rotterdam! Wat een resultaten van alle springers! “Wij zijn ontzettend trots op iedereen”, zo laat de vereniging weten.

springers G.V. Fysion Nijverdal

Afbeelding
Groot onderhoud aan Burgemeester H. Boersingel 1 uur geleden
Afbeelding
Ruiters van de Hertruiters hadden succesvol weekend 14 uur geleden
Afbeelding
Programma voor 945-jarig bestaan dorp Hellendoorn is bekend 15 uur geleden
Afbeelding
NKC '51 1 speelt lastige wedstrijd tegen Ritola 17 uur geleden
Afbeelding
ZINiN informeert over digitale overheid 19 uur geleden
Afbeelding
Dauwpop festival verrast 21.000 bezoekers 6 jun., 14:02
Afbeelding
SVVN door naar kwartfinale nacompetitie 6 jun., 13:35
Afbeelding
Kom beleven en proeven bij boerderij Suydbroek 6 jun., 07:53