Maaltijdservice van De Welle is meer dan alleen het bezorgen van een maaltijd.
Maaltijdservice van De Welle is meer dan alleen het bezorgen van een maaltijd.

Maaltijdbezorgers doen meer dan alleen bezorgen

Algemeen

NIJVERDAL - Elke dag een warme maaltijd op tafel, boodschappen doen, eten koken en alles weer opruimen. Het is een hele klus als je ouder wordt, minder mobiel bent of als je partner wegvalt en jijzelf niet veel ervaring hebt met koken. Ondervoeding komt dan ook vaak voor bij thuiswonende alleenstaande ouderen. Ook mensen die zich eenzaam voelen of rouwen om het verlies van hun partner eten vaak te weinig. 

Een oplossing hiervoor is het laten bezorgen van een warme maaltijd aan huis. Naast dat men daardoor gezonder en gevarieerder eet, blijkt uit onderzoek dat mensen zich ook minder eenzaam voelen door het dagelijkse contact met de maaltijdbezorger. 

In de gemeente Hellendoorn zijn meerdere organisaties die eenpersoonsmaaltijden leveren. De Welle is daar één van. Deze maaltijden worden warm bij de mensen thuisbezorgd door vrijwilligers van De Welle. Daarbij maken ze altijd even een praatje en helpen zo nodig bij het uitpakken van de maaltijd, zodat men gelijk aan tafel kan. Hierdoor is er dagelijks even contact. Voor wie weinig aanspraak heeft en niet zo veel bezoek ontvangt of zelf de deur niet uit kan, is deze vrijwilliger soms de eerste of enige persoon die zij op een dag spreken. Als onze vrijwilliger ziet dat het met iemand wat minder goed gaat, dan kan er zo nodig hulp worden ingeschakeld.
Voor degene die kennis willen maken met de warme maaltijdservice van De Welle ontvangen de eerste maaltijd gratis. Deze actie loopt tot 30 juni. Neem voor meer informatie contact op met De Welle, telefoon 0548-638810 (’s morgens van 09.00 tot 12.30 uur) of stuur een e-mail naar: maaltijden@stichtingdewelle.nl Geïnteresseerden kunnen ook kijken op www.stichtingdewelle.nl/maaltijdservice

Afbeelding
Meewandelen met 42e editie van de Amortocht 23 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe woning? Neem de lage hypotheekrente mee! gisteren
Afbeelding
'Verwachten veel kunstwerken' 1 okt., 11:58
Afbeelding
Rayen Panday komt naar ZINiN met cabaretshow 30 sep., 19:56
Afbeelding
Ontdek de innerlijke uitvinder bij ZINiN Bibliotheek 30 sep., 18:08
Afbeelding
De ideale tafel wordt voor je op maat gemaakt 30 sep., 12:15
Afbeelding
Werkgroep Wonen reageert op beroepschrift Plan de Grave 30 sep., 10:00
Afbeelding
Het binnen-buitengevoel in alle seizoenen 30 sep., 07:45