Maaltijdservice van De Welle is meer dan alleen het bezorgen van een maaltijd.
Maaltijdservice van De Welle is meer dan alleen het bezorgen van een maaltijd.

Maaltijdbezorgers doen meer dan alleen bezorgen

Algemeen

NIJVERDAL - Elke dag een warme maaltijd op tafel, boodschappen doen, eten koken en alles weer opruimen. Het is een hele klus als je ouder wordt, minder mobiel bent of als je partner wegvalt en jijzelf niet veel ervaring hebt met koken. Ondervoeding komt dan ook vaak voor bij thuiswonende alleenstaande ouderen. Ook mensen die zich eenzaam voelen of rouwen om het verlies van hun partner eten vaak te weinig. 

Een oplossing hiervoor is het laten bezorgen van een warme maaltijd aan huis. Naast dat men daardoor gezonder en gevarieerder eet, blijkt uit onderzoek dat mensen zich ook minder eenzaam voelen door het dagelijkse contact met de maaltijdbezorger. 

In de gemeente Hellendoorn zijn meerdere organisaties die eenpersoonsmaaltijden leveren. De Welle is daar één van. Deze maaltijden worden warm bij de mensen thuisbezorgd door vrijwilligers van De Welle. Daarbij maken ze altijd even een praatje en helpen zo nodig bij het uitpakken van de maaltijd, zodat men gelijk aan tafel kan. Hierdoor is er dagelijks even contact. Voor wie weinig aanspraak heeft en niet zo veel bezoek ontvangt of zelf de deur niet uit kan, is deze vrijwilliger soms de eerste of enige persoon die zij op een dag spreken. Als onze vrijwilliger ziet dat het met iemand wat minder goed gaat, dan kan er zo nodig hulp worden ingeschakeld.
Voor degene die kennis willen maken met de warme maaltijdservice van De Welle ontvangen de eerste maaltijd gratis. Deze actie loopt tot 30 juni. Neem voor meer informatie contact op met De Welle, telefoon 0548-638810 (’s morgens van 09.00 tot 12.30 uur) of stuur een e-mail naar: maaltijden@stichtingdewelle.nl Geïnteresseerden kunnen ook kijken op www.stichtingdewelle.nl/maaltijdservice

Afbeelding
Schoolkorfbaltoernooi bij NKC '51 kent drie verschillende winnaars 24 minuten geleden
Afbeelding
Groot onderhoud aan Burgemeester H. Boersingel 2 uur geleden
Afbeelding
Ruiters van de Hertruiters hadden succesvol weekend 14 uur geleden
Afbeelding
Programma voor 945-jarig bestaan dorp Hellendoorn is bekend 16 uur geleden
Afbeelding
NKC '51 1 speelt lastige wedstrijd tegen Ritola 18 uur geleden
Afbeelding
ZINiN informeert over digitale overheid 20 uur geleden
Afbeelding
Dauwpop festival verrast 21.000 bezoekers 6 jun., 14:02
Afbeelding
SVVN door naar kwartfinale nacompetitie 6 jun., 13:35