Afbeelding

Kom kennismaken met slimme technologie

Algemeen

NIJVERDAL - De techniek ontwikkelt zich steeds sneller en in het dagelijks leven maakt dat het leven soms makkelijker. En wie dat aan den lijve wil ervaren, kan op woensdag 31 mei vanaf 13.30 uur naar de ZINiN Bibliotheek Nijverdal komen om te zien én te ervaren hoe je moderne technologie kunt toepassen, zodat deze kan bijdragen aan comfort, gemak en veiligheid in huis. 

Met behulp van deze moderne technologieën is het voor ouderen mogelijk om langer thuis te blijven wonen, aan gezondheidspreventie te doen en zorgtoepassingen in huis aan te (laten) brengen.
De Probeerservice Leeftechnologie is een expositie van slimme technologische producten, waar bezoekers van de bieb kennis mee kunnen maken en in de bibliotheek uit kunnen proberen. Denk hierbij aan een ring-video deurbel, een saturatiemeter om je zuurstofpercentage in je bloed te meten, een digitale leespen, een nachtlampje met sensor en het draagbare fitnessapparaat Activbody Activ 5. Voor ouderen, maar ook voor mantelzorgers, is deze expositie een goede wegwijzer om de moderne tijd beter te begrijpen, waardoor men langer in de maatschappij mee kan doen. Tijdens de expo kunnen bezoekers apparaten zelf uitproberen.

Afbeelding
Schoolkorfbaltoernooi bij NKC '51 kent drie verschillende winnaars 1 uur geleden
Afbeelding
Groot onderhoud aan Burgemeester H. Boersingel 3 uur geleden
Afbeelding
Ruiters van de Hertruiters hadden succesvol weekend 16 uur geleden
Afbeelding
Programma voor 945-jarig bestaan dorp Hellendoorn is bekend 17 uur geleden
Afbeelding
NKC '51 1 speelt lastige wedstrijd tegen Ritola 19 uur geleden
Afbeelding
ZINiN informeert over digitale overheid 21 uur geleden
Afbeelding
Dauwpop festival verrast 21.000 bezoekers 6 jun., 14:02
Afbeelding
SVVN door naar kwartfinale nacompetitie 6 jun., 13:35