Leer programmeren en coderen bij ZINiN BreinReis.
Leer programmeren en coderen bij ZINiN BreinReis.

Eigen apps en websites bouwen

Algemeen

NIJVERDAL - Altijd al een eigen app willen bouwen? Of zelf een game ontwikkelen? De ZINiN Bibliotheek Nijverdal biedt jongeren tussen de 7 en 17 jaar op zaterdag 27 mei om 14.00 uur de mogelijkheid om het eens te proberen.

In de bibliotheek kan op 27 mei meegedaan worden met de workshop ‘CoderDojo’, waar het mogelijk is om games te ontwikkelen, websites en apps te bouwen en leren programmeren en coderen. Vaders en moeders, opa’s en oma’s zijn ook van harte welkom. CoderDojo is een niet-commercieel initiatief voor jongeren tussen de 7 en 17 jaar, die het leuk vinden om zelf spelletjes en programma’s te maken. De CoderDojo’s geven jongeren de kans om zich op het gebied van programmeren en coderen te ontwikkelen. Het gaat dan om games, websites, apps en zelfs om robots. Het is geen les, maar alle deelnemers gaan lekker zelf aan de slag in hun eigen tempo. Leer binnen een paar uur een eerste spelletje te maken. De gratis CoderDojo-middagen worden begeleid door vrijwilligers, gecoördineerd door de ZINiN mediacoach.

Aanmelden voor de workshop ‘CoderDojo’ kan via www.zinin.com of via de reserveerlijn 0548-624489. Reserveren bij de kassa van de Tourist Info / ZINiN Bibliotheek is ook mogelijk. Adres Willem Alexanderstraat 7 te Nijverdal.

Afbeelding
Groot onderhoud aan Burgemeester H. Boersingel 1 uur geleden
Afbeelding
Ruiters van de Hertruiters hadden succesvol weekend 14 uur geleden
Afbeelding
Programma voor 945-jarig bestaan dorp Hellendoorn is bekend 15 uur geleden
Afbeelding
NKC '51 1 speelt lastige wedstrijd tegen Ritola 17 uur geleden
Afbeelding
ZINiN informeert over digitale overheid 19 uur geleden
Afbeelding
Dauwpop festival verrast 21.000 bezoekers 6 jun., 14:02
Afbeelding
SVVN door naar kwartfinale nacompetitie 6 jun., 13:35
Afbeelding
Kom beleven en proeven bij boerderij Suydbroek 6 jun., 07:53