De allereerste Dorpsquiz Hellendoorn.
De allereerste Dorpsquiz Hellendoorn.

Stichting Leven in de Brouwerij organiseert Dorpsquiz Hellendoorn

Algemeen

HELLENDOORN - Stichting Leven in de Brouwerij (SLIB) maakt grootse comeback met Dorpsquiz Hellendoorn op 7 oktober. 

De allereerste Dorpsquiz Hellendoorn komt eraan onder de vlag van de ‘Stichting Leven In de Brouwerij’. Deze stichting was jarenlang de grote motor achter onder andere de Slag um Heldern. Een evenement waarbij tientallen teams streden om het schild. Hellendoorn puilde steevast uit tijdens dit prachtige evenement. Nog altijd is de SLIB nauw betrokken bij diverse initiatieven in en rond Hellendoorn en nu wordt er letterlijk en figuurlijk nieuw leven gepompt in de stichting. 

Twee groepjes Heldersen vernamen dat ze los van elkaar bezig waren met iets waar het dorp Hellendoorn al jaren om schreeuwt: een Dorpsquiz. Direct werden de handen ineengeslagen, plannen gesmeed, SLIB betrokken als Stichting en het hoge woord kan er nu uit: ’t giet deur! Verwacht geen standaard pubquiz met saaie vragen, want op 7 oktober is alles anders. Verwacht talloze opdrachten in het dorp, punten voor de oudste deelnemer, moeilijke vragen over het dorp Hellendoorn en heel veel meer. 

De uitslag wordt enkele weken later bekendgemaakt tijdens de gigantische Feest- en uitslagavond op vrijdag 27 oktober in de Lantaarn. Op zaterdagavond 7 oktober gaat Hellendoorn zijn eerste Dorpsquiz beleven. Teams mogen naar eigen inzicht samengesteld worden. Naaste buren, overburen, collega’s, bevriende gezinnen, familie, alles mag. De organisatie raadt wel aan om een zo divers mogelijk team samen te stellen qua leeftijd, kennis, snelheid en niet onbelangrijk: gezelligheid. Om alle opdrachten te doen is het zaak teams niet te klein te maken (minimaal acht personen), maar ook zeker niet te groot (maximaal 16) omdat teamgenoten elkaar anders in de weg lopen. Het is tijd om de teams samen te stellen, want vanaf het moment van lezen is het mogelijk voor teams om zich aan te melden via www.dorpsquizhellendoorn.nl Hier is ook meer informatie over de allereerste Dorpsquiz van Hellendoorn te vinden. 

De thuisbasis van teams mag overigens overal zijn, maar met de nodige opdrachten in het dorp zelf is het misschien verstandig dit in Hellendoorn te doen.

Afbeelding
Hertruiters springen zich in de prijzen 2 uur geleden
Het begin van Koningsdag vorig jaar. Na de opening door Ewald Aaltink en de burgemeester kon het feest echt beginnen.
Volop vertier tijdens Koningsdag Nijverdal 21 apr, 18:17
Overal in de gemeente zijn volop activiteiten voor kinderen én volwassenen.
Koningsdag Marle 21 apr, 14:16
Afbeelding
Winkelen bij Voedselbank Hellendoorn 21 apr, 11:46
Naast alle activiteiten buiten, is er binnen in de HOi-studio van alles te beleven.
Koningsdag bij HOi is 'Samen Oranje' 21 apr, 10:10
Afbeelding
Eschlanderkapel Hellendoorn organiseert een fietstocht voor de hele familie 20 apr, 19:26
Tafereel uit de bevrijdingsstraat in het Memory Vrijheidsmuseum. Het ontbijt zal plaatsvinden in de centrale hal, maar ontbijters kunnen het museum wel bezoeken. (Foto: MVM)
Meld je volgende week aan voor bevrijdingsontbijt 20 apr, 14:13
Afbeelding
Zonnebloem 75 jaar 20 apr, 12:00