Afbeelding

Autoverzekering in Hellendoorn: Inwoners betalen 15% minder dan gemiddeld

Algemeen

Een autoverzekering in Hellendoorn is een stuk goedkoper dan gemiddeld in Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite www.geld.nl. Een autoverzekering in de gemeente Hellendoorn kostte in 2022 gemiddeld 63,70 euro per maand. De gemiddelde Nederlander betaalde 74,75 euro per maand voor zijn autoverzekering. “Dit is een verschil van wel 15 procent”, vertelt Amanda Bulthuis, expert geld en verzekeringen bij Geld.nl.

Minder criminaliteit rondom auto’s in Hellendoorn

Dat de autoverzekeringen in Hellendoorn goedkoper zijn, komt doordat er in de gemeente relatief weinig criminaliteit rond auto’s is, volgens Bulthuis. “Autoverzekeraars kijken om de premie te bepalen onder andere hoe groot de kans op schade is in de stad waar je woont. Hoe lager de kans op schade, hoe lager je premie.”

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat in 2021 in Hellendoorn geen autodiefstallen plaatsvonden en 40 gevallen van vandalisme aan auto’s. Dat is een stuk minder dan het landelijk gemiddelde van 15 diefstallen en 82 vandalismegevallen per gemeente.

Hellendoorn is relatief dunbevolkt

In Hellendoorn is het ook rustiger dan gemiddeld in andere gemeentes in Nederland. Dit is een andere verklaring voor de lage autopremie. “Autoverzekeraars kijken bij het bepalen van de premie ook hoe druk het is in je woonplaats. Hoe drukker het is, hoe groter de kans op schade. Dat zorgt dus voor een hogere premie”, legt Bulthuis uit. Hiervoor kijken ze bijvoorbeeld naar de stedelijkheidscijfers van het CBS. Met gemiddeld 825 adressen per vierkante kilometer is Hellendoorn een relatief rustige gemeente, waardoor de gemiddelde autopremie dus lager is in deze gemeente.

Deze redactionele bijdrage valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Afbeelding
Meewandelen met 42e editie van de Amortocht gisteren
Afbeelding
Nieuwe woning? Neem de lage hypotheekrente mee! 1 okt., 18:02
Afbeelding
'Verwachten veel kunstwerken' 1 okt., 11:58
Afbeelding
Rayen Panday komt naar ZINiN met cabaretshow 30 sep., 19:56
Afbeelding
Ontdek de innerlijke uitvinder bij ZINiN Bibliotheek 30 sep., 18:08
Afbeelding
De ideale tafel wordt voor je op maat gemaakt 30 sep., 12:15
Afbeelding
Werkgroep Wonen reageert op beroepschrift Plan de Grave 30 sep., 10:00
Afbeelding
Het binnen-buitengevoel in alle seizoenen 30 sep., 07:45