Afbeelding

Hoe je de premie van je zakelijke autoverzekering kunt verlagen door het implementeren van veiligheidsmaatregelen

Algemeen

Veel bedrijven in Nijverdal maken gebruik van een bedrijfsauto of bestelbus. Geldt dit ook voor jouw onderneming? Dan maak je hier verschillende kosten voor. Zo moet je onder meer een verzekering afsluiten voor een zakelijke auto. Als je de premie aan de hoge kant vindt, ga je misschien op zoek naar manieren om hierop te besparen. Dit kan door veiligheidsmaatregelen te implementeren. Veel verzekeraars zijn namelijk bereid om de premie te verlagen als zakelijke auto’s goed beveiligd zijn. In deze tekst zetten wij een aantal veiligheidsmaatregelen op een rijtje die je kunt nemen om de premie te verlagen.

Beveilig je bedrijfsauto met een alarm

Omdat er in bedrijfsauto’s vaak veel waardevolle spullen liggen, zijn dit soort auto’s regelmatig doelwit van een inbraak. Ook in Nijverdal wordt er zo nu en dan ingebroken in een bestelbus. Om je in te dekken tegen dit risico, verzeker jij je bedrijfsauto. Nadeel hiervan is dat je mogelijk flink wat premie betaalt. Je kunt de prijs drukken door het voertuig te beveiligen met een alarmsysteem. Als een inbreker ziet dat een bedrijfsauto een alarm heeft, zal hij minder snel proberen in te breken. De kans dat hij gepakt wordt is namelijk een stuk groter dan wanneer hij voor een auto zonder alarm kiest.

Installeer een volgsysteem

Soms worden er alleen waardevolle spullen uit een bedrijfsauto gehaald, maar er zijn ook dieven die de complete auto stelen. Dit wordt een stuk minder interessant als je de auto voorziet van een GPS-volgsysteem. Dankzij zo’n systeem kan de locatie van de auto in kaart worden gebracht, waardoor je hem terug kunt vinden. Als de auto in goede staat wordt aangetroffen, hoeft een verzekeraar minder geld uit te keren dan wanneer je hem nooit meer terugvindt. Vandaar dat je vaak korting kunt krijgen op de premie van een zakelijke verzekering voor je auto als je een volgsysteem installeert.

Maak gebruik van een startonderbreker

Wil je jouw bedrijfsauto beveiligen tegen diefstal? Dan kan een startonderbreker je hierbij helpen. Dankzij dit hulpmiddel kan het voertuig alleen gestart worden als degene in de auto over de juiste sleutel beschikt. Omdat een inbreker deze vaak niet tot zijn beschikking heeft, kan hij er niet met de auto vandoor gaan. Het implementeren van deze veiligheidsmaatregel kan een besparing op de premie van je zakelijke autoverzekering tot gevolg hebben.

Investeer in veiligheidsaccessoires

Naast een startonderbreker zijn er nog meer veiligheidsaccessoires die jouw bedrijfsauto veiliger kunnen maken. Zo kun je bijvoorbeeld investeren in een stuurslot. Dankzij dit slot wordt het stuur op slot gezet wanneer je de auto vergrendelt. Tikt een inbreker het raam van je bestelbus in en wil hij het voertuig meenemen? Dan kan hij niet wegrijden, want het stuur draait niet. Daarnaast kun je jouw bedrijfsauto voorzien van een versnellingsbakslot. Doordat de versnellingsbak met dit type slot vergrendeld wordt, is het niet interessant om een auto te stelen.

Parkeer je auto op veilige plekken

Tot slot kun je besparen op de kosten van het verzekeren van je bestelauto door het voertuig op een veilige plek te parkeren. Dit lijkt misschien een open deur, maar veel bedrijfsauto’s worden niet achter slot en grendel geparkeerd. Kun je aantonen dat jouw bestelbus ’s nachts altijd op een veilige plek staat? Dan is een verzekeraar mogelijk bereid om je korting op de premie te geven.

Deze redactionele bijdrage valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Afbeelding
Meewandelen met 42e editie van de Amortocht 23 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe woning? Neem de lage hypotheekrente mee! gisteren
Afbeelding
'Verwachten veel kunstwerken' 1 okt., 11:58
Afbeelding
Rayen Panday komt naar ZINiN met cabaretshow 30 sep., 19:56
Afbeelding
Ontdek de innerlijke uitvinder bij ZINiN Bibliotheek 30 sep., 18:08
Afbeelding
De ideale tafel wordt voor je op maat gemaakt 30 sep., 12:15
Afbeelding
Werkgroep Wonen reageert op beroepschrift Plan de Grave 30 sep., 10:00
Afbeelding
Het binnen-buitengevoel in alle seizoenen 30 sep., 07:45