HAARLE - Dauwpop 2023 
Los Bitchos 
FOTO: Emiel Muijderman 
EVM20230603
HAARLE - Dauwpop 2023 Los Bitchos FOTO: Emiel Muijderman EVM20230603 Foto: Emiel Muijderman

Dauwpop festival verrast 21.000 bezoekers

Algemeen

Op vrijdag 2 en zaterdag 3 juni vond de 27e editie van Dauwpop Festival plaats in de zonnige bossen van Hellendoorn. Met ruim 21.000 bezoekers over twee dagen en meer dan 2.400 campinggasten was het een onvergetelijke ervaring vol muziek, unieke sfeer en bijzondere optredens. Onder leiding van presentator Frank van der Lende werden grote namen als The Prodigy, Goldband, The Opposites, Franz Ferdinand, Claude, Bente, Zoë Tauran, Elephant, Bökkers en High Vis ontvangen op het podium. Het festival wist niet alleen bekende artiesten naar voren te brengen, maar introduceerde ook twee volledig nieuwe en area’s, namelijk Hotel Vegas en BEUK.

The Prodigy keert terug in Nederland

Een van de meest opvallende hoogtepunten van het weekend was de langverwachte terugkeer van The Prodigy naar Nederland. De legendarische band wist moeiteloos het publiek te betoveren met een anderhalf uur durende set vol explosief geweld en een indrukwekkend eerbetoon aan hun overleden frontman, Keith Flint. Huidig frontman Maxim Reality bracht de energie naar ongekende hoogten met zijn charismatische aanwezigheid en betrokkenheid bij het publiek. Onder begeleiding van een spectaculaire lichtshow sloten de Britten de eerste dag van het festival af.

Naast The Prodigy waren er nog meer artiesten die de bezoekers wisten te verrassen met eigen edgy sound. De Nederlandse band Goldband doopte Hellendoorn in de middag even om tot het, naar eigen zeggen, ‘’Dauw City’’ en creëerde een onvergetelijke ervaring voor het publiek. Ook Franz Ferdinand zorgde voor een geweldig optreden. De zaterdag werd afgesloten door het Nederlandse duo The Opposites die, letterlijk, de mainstage in vuur en vlam hebben gezet! Met meer dan 70 artiesten op het programma verspreid over twee dagen, bood Dauwpop een diverse line-up die aan alle verwachtingen van bezoekers overtrof.

Unieke eigen sfeer op Dauwpop

De unieke sfeer van Dauwpop was een van de aspecten die het festival zo bijzonder maakte. Bezoekers werden ondergedompeld in de prachtige zonnige omgeving van de bossen van Hellendoorn en genoten van een onvergetelijke festivalervaring. Dauwpop heeft opnieuw bewezen waarom het een van de meest geliefde festivals in Nederland is, met geweldige optredens, een levendige en edgy sfeer op een ongeëvenaarde locatie.

Super Early Bird Tickets 2024

Sinds zondagavond 4 juni om 19.00 uur krijgen Dauwpop bezoekers de unieke kans om exclusieve tickets te bemachtigen voor de volgende editie van Dauwpop. In 2024 is het festival op vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni. Voor het eerst dit jaar introduceert Dauwpop Super Early Bird Tickets. Mis deze kans niet om de vreugde en opwinding van het festival opnieuw te ervaren. 

Afbeelding
Meewandelen met 42e editie van de Amortocht 23 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe woning? Neem de lage hypotheekrente mee! gisteren
Afbeelding
'Verwachten veel kunstwerken' 1 okt., 11:58
Afbeelding
Rayen Panday komt naar ZINiN met cabaretshow 30 sep., 19:56
Afbeelding
Ontdek de innerlijke uitvinder bij ZINiN Bibliotheek 30 sep., 18:08
Afbeelding
De ideale tafel wordt voor je op maat gemaakt 30 sep., 12:15
Afbeelding
Werkgroep Wonen reageert op beroepschrift Plan de Grave 30 sep., 10:00
Afbeelding
Het binnen-buitengevoel in alle seizoenen 30 sep., 07:45