Hellendoorn bestaat 945 jaar en dat wordt op 10 juni gevierd met onder meer optredens van Die Tanzgruppe Rossecker uit Bruck am Mur"
Hellendoorn bestaat 945 jaar en dat wordt op 10 juni gevierd met onder meer optredens van Die Tanzgruppe Rossecker uit Bruck am Mur"

Programma voor 945-jarig bestaan dorp Hellendoorn is bekend

Algemeen

HELLENDOORN - In het kader van het 945-jarig bestaan van dorp Hellendoorn vindt op zaterdag 10 juni een groots evenement plaats. “Je moet dit evenement zien als opmaat naar de viering van 950 jaar Hellendoorn in 2028”, aldus mede-organisator Gerrit Mollink. “Het is een gevarieerd internationaal programma geworden met dans, zang, cultuur en muziek.”

Zes verenigingen en /of stichtingen tekenen voor de organisatie van dit evenement. Dit zijn De Helderse Harmonie, De Folkloristische Dansgroep Hellendoorn, Shantykoor Die Regghe Sangers, stichting Bello, stichting Oald Heldern en stichting Promotie Dorp Hellendoorn.

Middagprogramma

Het programma start om 15.00 uur met optredens van de Folkloristische Dansgroep Hellendoorn, het Shantykoor Die Regghe Sangers en de blokfluitgroep van de Helderse Harmonie. Later in de middag komen ook het Helderse Harmonie orkest en de Oostenrijkse groep “Die Tanzgruppe Rossecker uit Bruck am Mur” optreden. Deze laatste groep is speciaal voor deze gelegenheid uitgenodigd. De dansgroep is meerdere keren uitgeroepen tot de beste steirische dansgroep van Oostenrijk. Gerrit Mollink vertelt over het programma dat het een doorlopend geheel is van 15.00 tot 22.00 uur zonder noemenswaardige pauzes. Hiervoor zijn drie podia beschikbaar.

Horecaplein

In het midden is er een horecaplein ingericht van waaruit je alle optredens goed kunt volgen. Staand of zittend. Een overkoepelende tent zorgt ervoor dat bij het verwachte warme weer voldoende schaduw aanwezig is. De prijzen van de consumpties zijn door de organisatie bewust laag gehouden.

Treintje ”Bello”

Het treintje “Bello”, voortgekomen uit het feest van 900 jaar Hellendoorn, is nog steeds zeer actief. Niet verwonderlijk dat zij ook hier aanwezig is. Bello zal gedurende de middag en avond verschillende rondritten maken tegen een kleine vergoeding.

Stichting Oald Heldern

Films en foto’s van 900 jaar Heldern worden vertoond door stichting Oald Heldern. De stichting zorgt niet alleen voor hand-en-spandiensten tijdens het evenement, zij stellen ook hun gebouwen beschikbaar. Daarnaast draaien zij tussen de optredens door films en worden foto’s getoond over het feest van 45 jaar geleden. Veel nostalgie en een beeld van herkenning zal dit opleveren bij menig bezoeker.

Avondprogramma

In het begin van de avond treedt het zangkoor SMS ( Spass Muss Sein) op, gevolgd door een tweede optreden van de Oostenrijkse dansgroep. Als afsluiting van de avond komt het Dweilorkest De Klepperbloazers langs om de sfeer nog extra te verhogen.

Mede door een bijdrage van het Dorpsbudget Hellendoorn is het evenement gratis te bezoeken.

Afbeelding
Meewandelen met 42e editie van de Amortocht gisteren
Afbeelding
Nieuwe woning? Neem de lage hypotheekrente mee! 1 okt., 18:02
Afbeelding
'Verwachten veel kunstwerken' 1 okt., 11:58
Afbeelding
Rayen Panday komt naar ZINiN met cabaretshow 30 sep., 19:56
Afbeelding
Ontdek de innerlijke uitvinder bij ZINiN Bibliotheek 30 sep., 18:08
Afbeelding
De ideale tafel wordt voor je op maat gemaakt 30 sep., 12:15
Afbeelding
Werkgroep Wonen reageert op beroepschrift Plan de Grave 30 sep., 10:00
Afbeelding
Het binnen-buitengevoel in alle seizoenen 30 sep., 07:45