Afbeelding

Schoolkorfbaltoernooi bij NKC ‘51 kent drie verschillende winnaars

Algemeen

HELLENDOORN - Na drie dagen schoolkorfbal mogen teams van De Bongerd (groep 3/4), De Meander (groep 5/6) en De Wingerd (groep 7/8) zich winnaars van het toernooi noemen.

Op het terrein van NKC ‘51 werd woensdag 31 mei tot en met vrijdag 2 juni het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi gespeeld. Hieraan deden maar liefst 67 teams met leerlingen van basisscholen uit de gemeente Hellendoorn mee. Voor het eerst was het toernooi nu verspreid over drie dagen, omdat dit jaar ook groepen 3 en 4 mee mochten doen. 


Op de woensdag was het eerst de beurt aan de groepen 3 en 4. Er werd met veel enthousiasme gespeeld en uiteindelijk was het team van De Bongerd C2 hier de winnaar, voor De Triangel C8 en De Triangel C7.

Op de donderdag en vrijdag was het de beurt aan de groepen 5 tot en met 8. In de poulewedstrijden werd er fanatiek gestreden om de winst en er waren veel supporters om te teams aan te moedigen. In de B-poule (groep 5/6) was uiteindelijk De Meander B1 de winnaar, gevolgd door De Bongerd B3 als tweede en De Triangel B3 als derde.


In de A-poule (groep 7/8) ging de finale tussen Talentrijk A1 en De Wingerd A1, waarbij De Wingerd de beste bleek. De Meander A1 ging er met de derde prijs vandoor. Wethouder Egbert Nijenbanning deelde de prijzen uit aan de prijswinnende teams.

Naast prestatie is sportiviteit en respect ook erg belangrijk bij sport en daarom wordt elk jaar de Fair Play-award uitgedeeld aan het meest sportieve team per categorie. De prijs ging dit jaar naar De Triangel C2, De Beatrix B1 en De Triangel A2.

NKC ‘51 kan dankzij het enthousiasme van alle teams en supporters en de inzet van in totaal zo’n 75 vrijwilligers weer terugkijken op een geslaagd toernooi. Er hebben zich ook al ruim 20 kinderen aangemeld om vier weken gratis mee te trainen. Opgeven hiervoor kan nog steeds via www.nkc51.nl/lidworden

Alle uitslagen zijn te vinden op www.tournify.nl/live/nkc2023. Foto’s van het schoolkorfbaltoernooi zijn te vinden op www.nkc51.nl


Coach Jan Mensink was teleurgesteld na afloop van de wedstrijd (foto: Wim Beunk).
Heren Het Ravijn treffen De Zaan en verliezen 7 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 10 uur geleden
Afbeelding
Koning maakt kennis met talenten Kleurrijk 12 uur geleden
Afbeelding
Vijf films te zien in meivakantie bij ZINema 15 uur geleden
Afbeelding
SVVN speelt gelijk tegen Wilhelminaschool: 0-0 19 uur geleden
Afbeelding
Hertruiters springen zich in de prijzen 23 apr, 21:50
Het begin van Koningsdag vorig jaar. Na de opening door Ewald Aaltink en de burgemeester kon het feest echt beginnen.
Volop vertier tijdens Koningsdag Nijverdal 21 apr, 18:17
Overal in de gemeente zijn volop activiteiten voor kinderen én volwassenen.
Koningsdag Marle 21 apr, 14:16