Afbeelding

Column: Brief van het CDA

Algemeen

‘Wie neemt de leiding?’ Het waren de laatste woorden van mijn column in januari over de politieke situatie in ons mooie Hellendoorn. En vrijdag jongstleden was er het antwoord. In een brief met het CDA logo werd meegedeeld: ‘Namens de fracties GroenLinks, Samen Hellendoorn, VVD en CDA doe ik u..’ ondertekend door Jan Immink fractievoorzitter van het CDA. In de brief wordt meegedeeld dat deze vier fracties verder gaan praten over een ‘bestuursakkoord op hoofdlijnen.’

Waarom belijden ze dat met de mond en doen ze dat niet?

Het is duidelijk: het CDA staat weer aan het roer van de Hellendoornse politiek. Verkenner Jan Nathan Roozendaal wordt informateur. Rozendaal had diezelfde dag aangeraden tot een dergelijk voorstel lezen we in een persbericht van de gemeente van een paar uur eerder. In dat persbericht doet de verkenner zijn verslag, gevolgd door een advies. Opvallende zin daarin: ‘Wat ik vooral heb ervaren is dat alle partijen heel graag willen investeren in een goede samenwerking.’

Als alle partijen dat willen, waarom dan vier partijen verder laten praten over ‘een ontwikkelagenda voor de gehele raad en een bestuursakkoord op hoofdlijnen, zodat er ruimte is voor alle partijen om inbreng te leveren’? En uitgerekend de grote verliezer van de verkiezingen het CDA en een partij uit het niets, de uitstappers uit Lokaal Hellendoorn met de naam Samen Hellendoorn met de voormalige coalitiepartijen aan zet? 

Als alle(!) partijen zo graag willen investeren in een goede samenwerking, waarom hebben ze dat tot nu toe niet gewoon gedaan? Waarom belijden ze dat met de mond en doen ze dat niet? Het coalitieakkoord wat er ligt, biedt daar toch alle ruimte voor en over de 4 wethouders is iedereen toch dik tevreden?

Nieuwe politiek, vergeet het maar

Ik snap het niet. CDA claimt natuurlijk nu ook een wethouder? ‘Om een stabiel bestuur te vormen en continuïteit te waarborgen en natuurlijk willen wij daar ook ons CDA-stempel opdrukken’ aldus Jan Immink in een radio-interview. En ik was nou juist zo blij met vier wethouders die niet bezig zijn met stempels van partijen ergens op te drukken. Nieuwe politiek, vergeet het maar. Een frisse wind, nee hoor. De hele raad mag zich aanrekenen dat hen dat niet is gelukt. En niet allemaal met het vingertje naar de ander wijzen. Het wordt gewoon weer het CDA aan de macht. Niets nieuws onder de zon in Hellendoorn.

weedebee

The Fortunate Sons zetten Koningsplein Hellendoorn zaterdag 27 april helemaal op zijn kop.
The Fortunate Sons op Schapenmarkt 5 uur geleden
De parcourscommissie bij de nieuwe Regge-oversteek. Vlnr. Peter Tijhuis, Martijn Schulenburg en Jos Kamp. (Foto: Bas Jongejan)
Regge Survival voegt wedstrijden toe aan programma van 27e editie 6 uur geleden
De fractie van Awaz (staand uiterst rechts). Zij vroegen de Tweede Kamer om meer aandacht voor de invloed van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren.
'Jeugd niet genoeg gerepresenteerd' 12 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 14 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 16 uur geleden
Afbeelding
Column: Oorlogsmaterieel deur de straoten: Heldern vriej! 18 apr, 19:29
Afbeelding
Vier nieuwe films te zien bij ZINema 18 apr, 17:39
Afbeelding
Gemeente heeft plannen voor Hellendoorn Noord 18 apr, 14:25