Afbeelding

Taizéviering in De Regenboog

Algemeen

NIJVERDAL - In De Regenboog aan de Grotestraat 127 in Nijverdal is komende zondag 9 juli om 18.30 uur een Taizéviering. Combo en zangers oefenen de liederen om 17.15 uur. Iedereen die mee wil zingen is van harte welkom!

In een Taizéviering is zingen belangrijk en neemt stilte een belangrijke plaats in. Want stil worden, dat is de kern van een Taizéviering. Tot rust komen en bezig zijn met wat je ten diepste raakt. Er worden liederen van de oecumenische geloofsgemeenschap van Taizé gezongen. Dit zijn eenvoudige liederen die hun kracht ontlenen aan de herhaling. Verder wordt een kort bijbelgedeelte gelezen en gebeden uitgesproken. De Taizéwerkgroep Nijverdal houdt in principe elke twee maanden een viering. De eerstvolgende viering staat gepland voor zondag 1 oktober 2023 om 09.30 uur in het kerkgebouw van de Vrije Evangelische Gemeente Nijverdal.

Taizé is een klein plaatsje in het midden van Frankrijk op circa 875 kilometer van Nijverdal. Sinds 1940 is hier een oecumenische kloostergemeenschap, opgericht door Frère Roger. Ieder jaar komen er duizenden, vooral jongeren, maar ook ouderen, uit alle werelddelen om te bidden en te zingen en aangeraakt te worden door de sfeer van vrede en verzoening van deze gemeenschap.

Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 10 uur geleden
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 16 mei, 10:17