Afbeelding

Orgelconcert

Algemeen

NIJVERDAL - Martin Mans geeft op vrijdag 18 augustus een orgelconcert in kerk ‘De Regenboog’. 

Martin Mans kreeg als zevenjarige jongen zijn eerste orgellessen, nam als elfjarige de begeleiding van verschillende koren op zich en werd als twaalfjarige vaste kerkorganist in zijn geboorteplaats Melissant. De orgelbespeling op veertienjarige leeftijd voor de NCRV-radio volgde de concoursen al snel op.

Martin Mans treedt regelmatig op voor radio en televisie. Hij begeleidt en dirigeert diverse koren en bekende artiesten, toont veel enthousiasme voor nieuwe projecten en vormt samen met pianist Jan Vayne het duo ‘Twee Klaviervirtuozen’. Daarnaast is hij artistiek leider van The Martin Mans Band. Zeer bijzonder is zijn dirigentschap van het Canadese Mannenkoor LIBERTAS ‘The Voice of Liberty’. Een aantal keren per jaar reist hij naar Ontario in Canada om leiding te geven aan dit mannenkoor. Daarnaast schrijft hij muziek voor orgel, koor en orkest in diverse bezettingen. Het concert vindt plaats op vrijdag 18 augustus om 20.00 uur in ‘De Regenboog’ aan de Grotestraat 127 te Nijverdal. Het concert is gratis te bezoeken, wel is het mogelijk om een vrije gift te geven bij de uitgang.

Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 12 uur geleden
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 16 mei, 10:17