Afbeelding

Lezing Henk Butink: ‘Groot Lochter, vroeger en nu’

Algemeen

NIJVERDAL - Henk Butink houdt op zaterdag 16 september een lezing over het thema ‘Groot Lochter’ in De Smidse. Tijdens de elfde expositie in De Smidse werd op 10 september een lezing gehouden door Evert Jan Krouwel en Bert Hallink van de firma Ter Steege over hoe Ter Steege omgaat met Erfgoed. In de eerste week van de expositie kwamen circa 200 mensen de expositie bezoeken. De expositie is dagelijks te bezoeken, op werkdagen van 13.00 tot 17.00 uur en in het weekend van 11.00 tot 17.00 uur. De derde lezing van deze expositie, in feite een audiovisuele show, gaat over het thema ‘Groot Lochter’, deze nieuwbouwwijk bestaat dit jaar 50 jaar. De lezing wordt gehouden door Henk Butink, hij is geboren en opgegroeid op het erf van Groot Lochter, de naamgever van de wijk.

Henk Butink
Henk Butink zal de lezing met beeldmateriaal en muziek verzorgen. - Foto: Henk Lamboo

Henk Butink vertelt de historie van de voormalige erven (Groot) Lochter, Boomkate, Klein Lochter en Lukeshuis en de eerste jaren van de woonwijk Groot Lochter. Met historisch foto- en filmmateriaal zien de bezoekers hoe het gebied van vroeger veranderde in de woonwijk Groot Lochter. Henk Butink is hier al jaren mee bezig en heeft zijn beeldmateriaal in de loop van de jaren steeds meer geprofessionaliseerd tot de audiovisuele show die het nu is. Wie alvast een voerproefje wil nemen: www.butink.nl/erve-groot-lochter.

Jan Lohuis en oude ambachten

Op vrijdag 15 en woensdag 20 september vanaf 13.00 uur is Jan Lohuis aanwezig in De Smidse. Hij heeft van 140 woningen en 200 families uit Oost Nijverdal veel informatie verzameld in de vorm van foto’s en kaarten. Iedereen die hiervoor belangstelling heeft kan met hem in gesprek en de informatie bekijken. Op zaterdag 16 september 13.30 uur zijn er ook weer een aantal oude ambachten te zien.

Afbeelding
Meewandelen met 42e editie van de Amortocht 22 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe woning? Neem de lage hypotheekrente mee! gisteren
Afbeelding
'Verwachten veel kunstwerken' 1 okt., 11:58
Afbeelding
Rayen Panday komt naar ZINiN met cabaretshow 30 sep., 19:56
Afbeelding
Ontdek de innerlijke uitvinder bij ZINiN Bibliotheek 30 sep., 18:08
Afbeelding
De ideale tafel wordt voor je op maat gemaakt 30 sep., 12:15
Afbeelding
Werkgroep Wonen reageert op beroepschrift Plan de Grave 30 sep., 10:00
Afbeelding
Het binnen-buitengevoel in alle seizoenen 30 sep., 07:45