Klassementsproeven over strakke wegen, rulle zandpaden en door nauwe bosschages maken de Eurol Hellendoorn Rally tot een geliefde wedstrijd bij het grote deelnemersveld.
Klassementsproeven over strakke wegen, rulle zandpaden en door nauwe bosschages maken de Eurol Hellendoorn Rally tot een geliefde wedstrijd bij het grote deelnemersveld.

‘Wilden graag in Hellendoorn blijven’

Algemeen

HELLENDOORN/MARKELO - Het servicepark van de Eurol Hellendoorn Rally staat dit jaar bij zaal Dieka in Markelo en is omgedoopt tot Rallycentrum. Hier wordt gesleuteld aan de rallywagens, maar voor bezoekers is er veel meer te beleven.

“We wilden heel graag het Rallycentrum in Hellendoorn of Nijverdal hebben, maar konden geen geschikte locatie vinden”, vertelt Vincent van Dantzig, woordvoerder. “Vorig jaar hadden we bij het Avonturenpark een mooie uitvalsbasis, maar die bleek toen al aan de krappe kant. Zij hadden zelf nog parkeerruimte nodig voor hun gasten, waardoor er voor bezoekers van het servicepark geen parkeerruimte was. Dat, plus het feit dat ze het parkeerterrein willen overkappen met zonnepanelen, maakte dat wij een andere locatie moesten zoeken. Bovendien voorzagen wij een groei van het aantal deelnemers en de twintig extra equipes die zich dit jaar hebben aangemeld, konden er echt niet bij.”

Terug waar het begon

“We zijn dus op zoek gegaan naar een andere locatie en hebben daarvoor de hele gemeente wel doorkruist. Op industrieterrein Groot Lochter, waar we jarenlang onze uitvalsbasis hadden, staan de deelnemers vrij ver uit elkaar en is van een echt ‘centrum’ geen sprake. Bovendien ondervinden veel bedrijven ‘last’ van ons, omdat wij al op donderdag beginnen met opbouwen. En zo kwamen we uiteindelijk uit bij Dieka in Markelo, de plek waar we veertig jaar geleden zijn begonnen. Niet alleen hebben we daar buiten genoeg ruimte voor alle vrachtwagens van de deelnemers, we kunnen binnen de nodige zaken onderbrengen. Zo hebben we een tijdelijke studio voor HOi media, die de hele rally live verslag doen en er is ruimte voor de jury en andere administratieve medewerkers. Daarnaast krijgt de merchandising trailer van verstappen.com een prominente plek in het rallycentrum, de mooiste ALPINA-BMW modellen zullen er te zien zijn, er is een stand met modelauto’s en de Eurol-Dakar truck van Team Van den Brink zal eveneens opvallen. Voor de inwendige mens zijn er foodtrucks aanwezig. Je kunt je er echt vermaken.”

‘prachtig dat Jeffrey vrijdag de startvlag hanteert’

Bekende Nederlanders

Naast Jos Verstappen die zich deze rally weer van zijn beste kant laat zien, maken ook Tom Coronel (zaterdag) en Jeffrey Hoogland (vrijdag) hun opwachting op het rallyterrein. Zij nemen geen plaats in een rallyauto, maar zullen de startvlag hanteren. “Jeffrey benaderde ons via Facebook. Hij blijkt een grote rallyfan en wilde graag komen kijken, aangezien de rally praktisch in zijn achtertuin verreden wordt. Dat lieten wij ons geen twee keer zeggen en vroegen hem gelijk vrijdagavond bij de eerste manche de startvlag te hanteren. Ik vind het prachtig hoe dit leeft bij de lokale bevolking en dat we zo kunnen samenwerken. Het brengt namelijk nogal wat met zich mee. Aanwonenden van de terreinen waar de proeven verreden worden, kunnen soms uren niet bij hun woning (weg)komen. Daarover lichten wij ze natuurlijk tijdig in en zij hebben daar eigenlijk nooit problemen mee. Dat vind ik klasse. Net zoals de medewerking van de (lokale) overheid. We hebben dit jaar weer een mooi deelnemersveld, met veel regionale rijders, waaronder drie broers Klein Kromhof uit Daarlerveen. Dat is echt uniek, drie broers in één wedstrijd. Het weer ziet er ook goed uit, dit wordt weer een gave rally.”

De Eurol Hellendoorn Rally kende veertig jaar geleden zijn eerste editie en is sindsdien een begrip in de rallywereld. De deelnemers prijzen de uitdagende klassementsproeven met hun vloeiende wedstrijdlijnen, verschillende ondergronden en mooie omgeving. Bovendien is er altijd veel publiek aanwezig om hun favoriet te zien en aan te moedigen.

Eurol Hellendoorn Rally

De rally wordt verreden op 15 en 16 september. Toegang tot alle klassementsproeven is gratis, voor het Rallycentrum Dieka in Markelo zijn online tickets te bestellen (10 euro). Toegang voor kinderen tot 12 jaar en parkeren is gratis.
Kijk op www.eurolhellendoornrally.com voor meer info.

Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 19 mei, 12:41
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 18 mei, 13:45
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11