Afbeelding

Lezing Groei & Bloei afdeling Salland ‘Langer bloei in de tuin’

Algemeen

RAALTE - Onder de titel “Langer bloei in de tuin” gaat Marcel Batist eenieder meenemen en vooral ook laten zien hoe borders langer bloeiend en dus mooier kunnen zijn. “Een mooie lezing om op 19 september te bezoeken”, aldus Groei & Bloei afdeling Salland. 

Uit eigen ervaring zal menigeen al wel hebben gezien dat na juli de borders er minder gaan uitzien. De weelderige bloei van de vaste plantenborders is duidelijk over het hoogtepunt heen en de eenjarigen zijn soms ook een beetje uit hun fatsoen gegroeid. Toch kan het bloeiseizoen opgerekt worden tot laat in september en zelfs tot de eerste nachtvorst aan toe. Dat kan onder meer met kuipplanten of zomerbollen/knollen in de borders. Maar een andere optie zijn de eenjarigen en dan niet de gewone, maar vooral die welke buiten het reguliere aanbod vallen. Deze planten zijn meestal niet te koop, maar door zelf te zaaien kan er veel bereikt worden. 

Marcel Batist komt deze avond laten zien welke mogelijkheden er zijn om de tuin een kleurrijk naseizoen te geven en ook op welke wijze dat bloemenzaad verkregen kan worden. Met een digitale show neemt hij aanwezigen mee om ook minder bekende plantengroepen te laten zien, afgewisseld met inheemse planten, klimmers, knollen, bollen, baskets maar ook plantenbakken. Tot slot zullen in zijn verhaal ook tips worden gegeven over vaste planten. Kortom een aantrekkelijke lezing waarvoor u van harte wordt uitgenodigd in het Annahuis, de Plas 8 in Raalte. De lezing begint om 20.00 uur, de zaal is om 19.30 uur open. De entree bedraagt voor leden 1 euro en voor niet-leden 3,50 euro.

Een lijst van alle planten die aan bod komen wordt gepubliceerd op de website van Groei & Bloei Salland, waar ook alle verdere informatie te vinden is.

Afbeelding
Meewandelen met 42e editie van de Amortocht 23 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe woning? Neem de lage hypotheekrente mee! gisteren
Afbeelding
'Verwachten veel kunstwerken' 1 okt., 11:58
Afbeelding
Rayen Panday komt naar ZINiN met cabaretshow 30 sep., 19:56
Afbeelding
Ontdek de innerlijke uitvinder bij ZINiN Bibliotheek 30 sep., 18:08
Afbeelding
De ideale tafel wordt voor je op maat gemaakt 30 sep., 12:15
Afbeelding
Werkgroep Wonen reageert op beroepschrift Plan de Grave 30 sep., 10:00
Afbeelding
Het binnen-buitengevoel in alle seizoenen 30 sep., 07:45