Gezelligheid en saamhorigheid staan voorop bij het koor 'Met Hart en Smart'.
Gezelligheid en saamhorigheid staan voorop bij het koor 'Met Hart en Smart'.

Koor ‘Met Hart en Smart’ heeft een nieuwe dirigent

Algemeen

NIJVERDAL - Het bekende Nijverdalse koor ‘Met Hart en Smart’ heeft per 1 augustus een nieuwe dirigent. Het bestuur onder leiding van Herman Middelkamp, heeft Dinand Leferink uit Goor bereid gevonden om het dirigeerstokje over te nemen van Greet Nekkers, die om persoonlijke redenen gestopt is. 

Middelkamp: “Wij zijn dank verschuldigd aan Greet die vanaf de opbouw ons koor een plek heeft gegeven in de wereld van koren. Met haar opvolger Dinand zijn we erg blij, omdat hij uit de muziekwereld komt en ons koor uit onze comfortzone haalt.” Leferink heeft eerder het bekende Holtense dameskoor ‘De Hoolter Deerns’ gedirigeerd, maar moest daar na vijf jaar mee stoppen vanwege zijn dagelijkse werk. Sinds enkele jaren heeft Dinand, in de regio ook bekend als Kappie zanger/entertainer van zijn hobby zijn werk kunnen maken. Op de dinsdagavond zal hij een keer per maand met het koor repeteren. Leferink zegt: “De afspraak is dat ik nieuwe nummers instudeer en het oude repertoire een opfrisbeurt geef, indien nodig.” Secretaris Alex Nijveld hierover: “Iedereen is enthousiast en gemotiveerd. Er zijn in goed overleg wat veranderingen doorgevoerd, waaronder de opstelling van het koor. Ook zingen we niet meer vanuit mappen naar het publiek toe, maar is er een groot beeldscherm waarop alle tekst meedraait op het ritme van de muziek. Daarnaast zal het optimaliseren van de meer stemmigheid binnen het koor een belangrijke rol gaan spelen. Kortom ‘Met Hart en Smart’ 2.3 is een feit.”

Mannen en Vrouwen die van het levenslied houden en graag willen zingen, zijn welkom om een repetitie bij te wonen en misschien zelfs deel uit te gaan maken van dit veelzijdige koor. Voorzitter Middelkamp tot slot: “Gezelligheid en saamhorigheid staat in ons koor voorop.”

Voor meer informatie: Herman Middelkamp – 0638502784.

Afbeelding
'Wij willen een gezellige kerstborrel' 12 uur geleden
Afbeelding
'Het is ontzettend leuk om te doen' 16 uur geleden
Afbeelding
SamenZijn weer op HOi fm 18 uur geleden
Afbeelding
'Je komt makkelijk in de verleiding' 21 uur geleden
Afbeelding
La Syndicaliste: schokkend en waargebeurd verhaal 2 dec., 19:24
Afbeelding
Midwinterhoornwandeling 2 dec., 17:44
Afbeelding
Open avond Kring Kunst in de Kamer Nijverdal 2 dec., 12:08
Afbeelding
Komt SOS met vervolg symposium? 2 dec., 10:10