Afbeelding

Bloemen kunnen troost bieden bij afscheid nemen

Algemeen

Rouw is een emotionele achtbaan, vooral als je afscheid moet nemen van iemand van wie je houdt. Bloemen kunnen dan troost geven en een manier om herinneringen op te halen. Het is op zulke momenten fijn om samen met een bloemist door de opties te gaan voor een speciaal rouwbloemstuk. Dat kan zoiets simpels zijn als een mooi boeket of zelfs een stijlvolle bloemenversiering voor de kist.

Wanneer je met de bloemist praat, kun je nadenken over bloemen die een speciale betekenis voor jou hebben of die je doen denken aan de persoon die je bent verloren. “Je kunt bloemen kiezen op basis van kleur, symboliek of geur. Rozen staan bijvoorbeeld voor liefde en schoonheid, terwijl lelies vaak worden geassocieerd met het herdenken van een dierbare. En je kunt creatief worden door verschillende bloemen te combineren met allerlei vormen en kleuren”, leggen Wieneke, Janine en Annelies van De Bloemenwal uit. “En laten we de kleuren niet vergeten! Rode bloemen symboliseren liefde en moed, terwijl witte bloemen vaak worden geassocieerd met zuiverheid en vrede. En roze bloemen? Die stralen gewoon romantiek en liefde uit!” Als je wilt, kun je ook takken toevoegen aan het rouwbloemstuk om het een stoerdere uitstraling te geven, of grassen gebruiken om het geheel juist wat lichter te maken.

Denk ook na over hoe je de persoonlijkheid van je geliefde in het bloemstuk kunt laten weerspiegelen. Als diegene bijvoorbeeld een tuinliefhebber was, kun je bloemen uit zijn of haar eigen tuin gebruiken. Voor een timmerman kun je zelfs gereedschap als decoratie gebruiken in het rouwbloemstuk. En als het gaat om een stilgeboren kindje, kan een kussen van gipskruid een mooie en tedere manier zijn om bloemen te betrekken. “Dit zijn maar een paar ideeën,” zeggen Annelies, Wieneke en Janine, “maar we staan klaar om je te helpen bij het samenstellen van een persoonlijk afscheid met bloemen.”

De Bloemenwal
Hogepad 1-90 in Rijssen
T: 06 19 94 86 05
W: www.debloemenwal.nl

Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 17 uur geleden
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 18 mei, 13:45
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11