Onder de bezielende leiding van Greet Nekkers laten de Golden Rockers van zich horen.
Onder de bezielende leiding van Greet Nekkers laten de Golden Rockers van zich horen. Foto: A. van Ipenburg

Golden Rockers zingen vrolijk verder

Algemeen

NIJVERDAL - Een keer in de twee weken, op de donderdagen in de oneven weken, komen de Golden Rockers bij elkaar om samen te zingen. Die middag klinkt er van 15.00 tot 17.00 uur Engels gezang door het OZO-gebouw.

Wat tien jaar geleden begon als een (eenmalig) projectkoor van alleenstaanden, in het leven geroepen door de Rotary Hellendoorn-Nijverdal, is onder de bezielende leiding van Greet Nekkers uitgegroeid tot een volwaardig koor, waar gezelligheid hoog in het vaandel staat.

Het alleenstaanden etiket is er allang af, tegenwoordig zingen zelfs echtparen samen mee. “Het is een koor zonder veel verplichtingen en iedereen is welkom”, vertelt dirigent Greet. “Regelmatig loopt er wel iemand zo binnen, komt mee met een van onze leden, om te kijken of het ook iets voor hem of haar is.” Ze wijst naar de man die net samen met zijn vrouw is binnengekomen.

“Het is vooral gezellig”, vertelt een van de mannen. “En samen zingen geeft je een goed gevoel.” Zijn wetenschappelijke onderbouwing wordt door zijn buurman ruw onderbroken.

“Het moet wel leuk zijn, want hij komt er elke keer speciaal voor uit Borne”, lacht de man. “Maar hij heeft gelijk, het is heel leuk en het klinkt ook nog goed.”

Een aantal dames beaamt wat de heren zeggen. “Er is hier altijd een leuke sfeer en we zingen mooie liedjes. Meestal snappen we het.”

Het repertoire is uitsluitend Engels, legt Greet uit. “We zingen vooral moderne nummers en proberen regelmatig iets nieuws. Sinds kort hebben we er een pianist bij en die helpt mij bij de warming up, het inzingen. Prachtig hoe dit zo gegroeid is.”

Het koor opereert onder de vlag van Stichting De Welle, wat betekent dat mensen die slecht ter been zijn, gebracht en opgehaald kunnen worden. Toch regelen de leden ook veel onderling en zijn ze erg bij elkaar betrokken. “Het sociale aspect is belangrijk, gezelligheid staat voorop”, zegt een van de leden. “Maar nu wordt het tijd dat we gaan zingen.”

De Golden Rockers zingen elke donderdagmiddag in de oneven weken van 15.00 tot 17.00 uur in het OZO-gebouw, aan de H.A. Hartholtstraat 4 in Nijverdal.

Wil je wel eens meezingen of eerst meer informatie? Neem contact op met Greet Nekkers, greetnekkers@gmail.com of Stichting De Welle, info@stichtingdewelle.nl.

Afbeelding
'Wij willen een gezellige kerstborrel' 14 uur geleden
Afbeelding
'Het is ontzettend leuk om te doen' 19 uur geleden
Afbeelding
SamenZijn weer op HOi fm 20 uur geleden
Afbeelding
'Je komt makkelijk in de verleiding' 23 uur geleden
Afbeelding
La Syndicaliste: schokkend en waargebeurd verhaal 2 dec., 19:24
Afbeelding
Midwinterhoornwandeling 2 dec., 17:44
Afbeelding
Open avond Kring Kunst in de Kamer Nijverdal 2 dec., 12:08
Afbeelding
Komt SOS met vervolg symposium? 2 dec., 10:10