De Grotestraat is sinds 2021 deels gesloten. Hier komt verandering in.
De Grotestraat is sinds 2021 deels gesloten. Hier komt verandering in.

Grotestraat weer open op zondagen en in december

Algemeen

NIJVERDAL - Sinds 2021 is een deel van de Grotestraat in Nijverdal afgesloten voor gemotoriseerd verkeer tijdens drukke momenten, zoals in het weekend, de zomervakantie en rond Sinterklaas en kerst. Dit om de veiligheid van voetgangers en fietsers te verbeteren. Hier komt vanaf 19 november verandering in. 

Uit evaluatie blijkt namelijk dat de veiligheid van voetgangers en fietsers op zondagen amper in het geding is. Daarom gaat de Grotestraat weer open op de zondagen. Bij wijze van proef blijft de Grotestraat in december 2023 ook geopend voor alle verkeer. Uit evaluatie moet blijken of dit in de toekomst zo blijft. 

De gemeente ontving hierover een advies van Politie Oost-Nederland. Ook is er overleg geweest met de ondernemersvereniging Op naar Nijverdal.

Op dit moment wordt de afsluiting nog door middel van borden aangegeven. Deze worden in 2024 vervangen door inzinkbare palen, zogenaamde bollards. De bestaande bollards in het centrum van Nijverdal worden ook vervangen. Situatie voor gemotoriseerd verkeer vanaf 19 november: Maandag tot en met vrijdag geopend; zaterdagen gesloten; zondagen geopend; zomervakantie gesloten; december 2023 geopend.

Afbeelding
'Wij willen een gezellige kerstborrel' 14 uur geleden
Afbeelding
'Het is ontzettend leuk om te doen' 18 uur geleden
Afbeelding
SamenZijn weer op HOi fm 20 uur geleden
Afbeelding
'Je komt makkelijk in de verleiding' 22 uur geleden
Afbeelding
La Syndicaliste: schokkend en waargebeurd verhaal 2 dec., 19:24
Afbeelding
Midwinterhoornwandeling 2 dec., 17:44
Afbeelding
Open avond Kring Kunst in de Kamer Nijverdal 2 dec., 12:08
Afbeelding
Komt SOS met vervolg symposium? 2 dec., 10:10