De Grotestraat is sinds 2021 deels gesloten. Hier komt verandering in.
De Grotestraat is sinds 2021 deels gesloten. Hier komt verandering in.

Grotestraat weer open op zondagen en in december

Algemeen

NIJVERDAL - Sinds 2021 is een deel van de Grotestraat in Nijverdal afgesloten voor gemotoriseerd verkeer tijdens drukke momenten, zoals in het weekend, de zomervakantie en rond Sinterklaas en kerst. Dit om de veiligheid van voetgangers en fietsers te verbeteren. Hier komt vanaf 19 november verandering in. 

Uit evaluatie blijkt namelijk dat de veiligheid van voetgangers en fietsers op zondagen amper in het geding is. Daarom gaat de Grotestraat weer open op de zondagen. Bij wijze van proef blijft de Grotestraat in december 2023 ook geopend voor alle verkeer. Uit evaluatie moet blijken of dit in de toekomst zo blijft. 

De gemeente ontving hierover een advies van Politie Oost-Nederland. Ook is er overleg geweest met de ondernemersvereniging Op naar Nijverdal.

Op dit moment wordt de afsluiting nog door middel van borden aangegeven. Deze worden in 2024 vervangen door inzinkbare palen, zogenaamde bollards. De bestaande bollards in het centrum van Nijverdal worden ook vervangen. Situatie voor gemotoriseerd verkeer vanaf 19 november: Maandag tot en met vrijdag geopend; zaterdagen gesloten; zondagen geopend; zomervakantie gesloten; december 2023 geopend.

Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 19 mei, 12:41
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 18 mei, 13:45
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11