De van oorsprong Haarlese Magda Nij Bijvank (links) is de initiatiefneemster van Dagboek van een Dorpskoor. Foto: Dirk Schreuders
De van oorsprong Haarlese Magda Nij Bijvank (links) is de initiatiefneemster van Dagboek van een Dorpskoor. Foto: Dirk Schreuders

Voorstelling Dagboek van een Dorpskoor in première in Haarle

Algemeen

HAARLE - Al een aantal weken is de Sint Sebastianuskerk in Haarle het onderkomen voor de repetities van de muziektheaterproductie Dagboek van een Dorpskoor. Op donderdag 16 november is het dan zover: de eerste try-out van deze nieuwe productie van theatermaker Magda Nij Bijvank in samenwerking met Schouwburg Hengelo en de Erfgoedparade. De première is op zaterdag 18 november. 

Theatermaker en actrice Magda Nij Bijvank staat bekend om theaterproducties met een flinke dosis human interest: theater als podium voor bijzondere verhalen van “gewone mensen”. Dagboek van een Dorpskoor is haar nieuwste productie en gaat over de teloorgang en wederopbouw van een dorpskoor. Intiem, geestig en ontroerend. Vier professionals (Magda Nij Bijvank, Iwan Walhain, Jennifer Evenhuis en Pepijn Korfage) en 16 vrijetijdsspelers- en zangers, waaronder ook de Haarlese Kim Middelkamp, vormen de cast en het koor van Dagboek van een Dorpskoor. Het is een ode aan het culturele verenigingsleven en een pleidooi om jezelf te kunnen zijn in een kleine gemeenschap.

Magda Nij Bijvank: “De kerk staat voor verbinding: de plek waar mensen samen kwamen. En nog steeds komen, want ondanks dat kerkdiensten op houden te bestaan krijgen kerken een nieuwe invulling, zoals met Dagboek van een Dorpskoor. De voorstelling gaat over het dorpskoor van Heinsem. En de laatste noten lijken te zijn gezongen: te weinig animo en weer is er een dirigent weggelopen. Ik speel de rol van Marieke, de stille kracht achter het koor. Maar ook zij heeft er ook geen geloof meer in. Voor de laatste paar overgebleven koorleden is dit een kleine ramp. Maar dan komt de beroemde zanger Vincent (een rol van Iwan Walhain) voor familiezaken even terug naar het geboortedorp en het tij lijkt te keren. Hij gaat op een onconventionele manier aan de slag. Zoek je eigen stem en luister naar elkaar, is zijn boodschap. Zowel het koor, als de dirigent maken een ongelooflijke verandering door.”

Dagboek van een Dorpskoor is te zien van 16 tot en met 19 november in de St. Sebastianus kerk in Haarle en speelt de weekenden daarna in Bentelo en Enschede. Kaarten à 25 euro zijn verkrijgbaar via www.dagboekvaneendorpskoor.nl. Kaarten voor de try-outs op 16, 17 en 18 november kosten 17,50 euro.

Afbeelding
'Wij willen een gezellige kerstborrel' 14 uur geleden
Afbeelding
'Het is ontzettend leuk om te doen' 19 uur geleden
Afbeelding
SamenZijn weer op HOi fm 20 uur geleden
Afbeelding
'Je komt makkelijk in de verleiding' 23 uur geleden
Afbeelding
La Syndicaliste: schokkend en waargebeurd verhaal 2 dec., 19:24
Afbeelding
Midwinterhoornwandeling 2 dec., 17:44
Afbeelding
Open avond Kring Kunst in de Kamer Nijverdal 2 dec., 12:08
Afbeelding
Komt SOS met vervolg symposium? 2 dec., 10:10