De avond vindt plaats in de Leerkamer.
De avond vindt plaats in de Leerkamer.

Lezing over levens- en stervenskunst bij PGH

Algemeen

HELLENDOOORN - De Protestantse Gemeente Hellendoorn houdt op donderdag 30 november een thema-avond over ‘Levens- en stervenskunst’.

De avond begint om 20.00 uur en vindt plaats in de Leerkamer aan de Zuid Esweg te Hellendoorn. De inleider is dr. Bert-Jan Heusinkveld. Hij is als predikant verbonden aan de Gereformeerde Kerk te Daarle. In 2021 is hij gepromoveerd in de medische ethiek. Een avond over de kunst van het leven. De kernvraag daarbij is: hoe geven mensen vorm aan het eigen leven en van anderen? Achter dat vormgeven gaat een mensbeeld schuil: hoe denken mensen over zichzelf en over mensen in het algemeen? In ‘Levenskunst’ spelen aloude thema’s een rol, zoals genot en lijden, eenzaamheid en vriendschap, emotie en verstand, lustbeleving en zelfbeheersing, onverschilligheid en betrokkenheid, toeval en controle, ik en de ander, onafhankelijkheid en afhankelijkheid. En als het gaat over geloof en ongeloof: is er een God die het leven vormgeeft?

De kunst van het leven omvat ook het sterven. Wat is sterven? Moeten mensen zich erop voorbereiden? Uit een onderzoek van juli 2023 blijkt dat slechts 16 procent van de Nederlanders vindt dat zij een zorgtaak hebben richting ouders. Vragen over euthanasie kunnen aan het einde van het leven zomaar gesteld worden.

Farida Laan
Drie cabaret- en muziektalenten op één avond 10 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsconcert Eschländerkapel Hellendoorn 12 uur geleden
Afbeelding
Krijg advies bij Inloopspreekuur Arbeidsrecht en Sociale Zaken 14 uur geleden
Afbeelding
SVVN pakt een punt in blessuretijd 15 uur geleden
N751 bij Daarle
Groot onderhoud aan N751 bij Daarle 16 uur geleden
Afbeelding
Taizéviering met als thema '40dagentijd' 18 uur geleden
Afbeelding
Een ode aan de ouderen in de samenleving 26 feb, 18:07
Afbeelding
Jip Ottes wint in Wenum Wiesel 26 feb, 13:05