In veel bibliotheken kan men aanschuiven om mee te schrijven met het Groot Dictee der Nederlandse Taal.
In veel bibliotheken kan men aanschuiven om mee te schrijven met het Groot Dictee der Nederlandse Taal. Foto: Shutterstock

Kom en doe mee aan het Groot Nederlands Dictee in de bieb

Algemeen

NIJVERDAL - Is het ‘spellen’ of ‘spelen’? Een letter meer of minder: Het is een wereld van verschil. Spelen en spellen met taal, dat gaan we zeker doen tijdens het ‘Groot Dictee der Nederlandse Taal’. Op zaterdag 25 november van 11.00 tot 13.00 uur zal het radioprogramma ‘De Taalstaat’ ‘Het Groot Dictee der Nederlandse Taal’ uitzenden, geschreven door schrijver Wim Daniëls en voorgelezen door de voormalige voorzitter van de Tweede Kamer, Gerdi Verbeet.

In de ZINiN Bibliotheek Nijverdal gaat de radio aan en de bibliotheek is dan ook op zoek naar taalliefhebbers die deze leuke en nuttige uitdaging aandurven. Het wordt een dictee dat maakbaar is voor iedereen die de spellingsregels beheerst. Dus aarzel niet en meld je snel aan voor het ‘Groot Dictee der Nederlandse Taal’!

Schrijf mee!

Het ‘Groot Dictee der Nederlandse Taal’ wordt uitgezonden door NPO Radio 1 en KRO-NCRV’s De Taalstaat vanuit het cultureel en educatief centrum Rozet in Arnhem. De ZINiN Bibliotheek heeft zich, samen met 34 andere bibliotheken in Nederland, aangesloten als ‘dictee-locatie’ en is op zoek naar deelnemers met een diepe liefde voor de Nederlandse taal die deze spannende uitdaging willen aangaan. Voor de lokale winnaar wordt een prijsje beschikbaar gesteld door het radioprogramma ‘De Taalstaat’ van NPO Radio 1. Volgens radiopresentator Frits Spits is het niet alleen nuttig, maar ook erg plezierig om deel te nemen: ‘Spelling is van groot belang, het zijn immers de verkeersregels van onze taal. Als je ze niet naleeft, kan dat leiden tot woorddeuken en ontspoorde zinnen.’ Dus meld je aan en schrijf mee!

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor het ‘Groot Dictee der Nederlandse Taal’ in de ZINiN Bibliotheek Nijverdal aan de balie van de Tourist Info. Telefonisch op 0548-613342 of via de website: www.zininbibliotheek.nl.

Afbeelding
Ontdek en creëer in het MaakLab (16+) 16 minuten geleden
Farida Laan
Drie cabaret- en muziektalenten op één avond 12 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsconcert Eschländerkapel Hellendoorn 14 uur geleden
Afbeelding
Krijg advies bij Inloopspreekuur Arbeidsrecht en Sociale Zaken 16 uur geleden
Afbeelding
SVVN pakt een punt in blessuretijd 17 uur geleden
N751 bij Daarle
Groot onderhoud aan N751 bij Daarle 18 uur geleden
Afbeelding
Taizéviering met als thema '40dagentijd' 20 uur geleden
Afbeelding
Een ode aan de ouderen in de samenleving 26 feb, 18:07