November is van oudsher de slachtmaand. De seniorenmiddag was dan ook ruim voorzien aan hapjes in slachtvisitestijl.
November is van oudsher de slachtmaand. De seniorenmiddag was dan ook ruim voorzien aan hapjes in slachtvisitestijl.

10 jaar aan seniorenmiddagen in ‘De Schoof’ Daarlerveen gevierd

Algemeen

DAARLERVEEN - De kerken in Daarlerveen hebben samen op woensdag 15 november weer een seniorenmiddag gehouden. De middag was in samenwerking met ‘Welzijn Ouderen Daarlerveen’. 

“Velen waren op woensdag 15 november in ‘De Schoof’ en hebben genoten van een mooie en gezellige middag”, vertelt de organisatie van de seniorenmiddag. “We begonnen met gebed, want we zijn dankbaar dat we dit voor het tiende jaar konden organiseren. Daarna zongen we het prachtige zondagsschoollied ‘Daar ruist langs de wolken’. Een aantal dames, waaronder ‘Tieke Meuje’ en ‘Mientje Meuje’, vertelden op een humoristische manier over hoe het er vroeger aan toe ging wanneer er geslacht werd”. 

Wie kent niet het roggebrood met spek, gebakken bloedworst en leverworst, hoofdkaas, nagelholt (rookvlees), schinken en droge worst? Voor velen herkenbaar, want november is van oudsher de slachtmaand. Natuurlijk ontbraken op deze slachtvisite de hapjes niet. Er was van alles te zien en te proeven, vier keer kregen de bezoekers een hapje in slachtvisitestijl. Er was een korte film en ook het vetpriezen ontbrak niet. De organisatie: “Aan het einde van deze jubileummiddag dankten wij onze hemelse Vader voor deze middag”. De koeken en de heerlijke bonbons werden gesponsord door Welzijn Ouderen Daarlerveen. De organisatie is dankbaar dat sponsors zich melden en deze activiteiten blijven ondersteunen. 

De volgende seniorenmiddag vindt plaats op woensdag 14 februari 2024. Dan komt ‘Hendrika Huusman’ met een programma in De Kruiskerk aan de Kerkstraat 1 te Daarlerveen. Iedereen is welkom. Meer informatie en sponsoring bij Roelof Hekman: 0546-643151.

Farida Laan
Drie cabaret- en muziektalenten op één avond 11 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsconcert Eschländerkapel Hellendoorn 14 uur geleden
Afbeelding
Krijg advies bij Inloopspreekuur Arbeidsrecht en Sociale Zaken 15 uur geleden
Afbeelding
SVVN pakt een punt in blessuretijd 16 uur geleden
N751 bij Daarle
Groot onderhoud aan N751 bij Daarle 17 uur geleden
Afbeelding
Taizéviering met als thema '40dagentijd' 20 uur geleden
Afbeelding
Een ode aan de ouderen in de samenleving 26 feb, 18:07
Afbeelding
Jip Ottes wint in Wenum Wiesel 26 feb, 13:05