Impressie van de locatie. De vergunning is verleend en de bouw kan starten.
Impressie van de locatie. De vergunning is verleend en de bouw kan starten.

Nieuwe woningen worden gebouwd op locatie Blenkeschool in Hellendoorn

Algemeen

HELLENDOORN - Hellendoorn krijgt er nieuwe woningen bij. Op de oude Blenkeschool locatie aan de Leerlooierstraat 2 in Hellendoorn worden 19 sociale huurwoningen gebouwd vanuit een samenwerking tussen de gemeente en woningcorporatie Reggewoon.

Er komen 12 appartementen en zeven levensloopbestendige woningen. Voor deze ontwikkeling was een herziening van het bestemmingsplan nodig en moest er een omgevingsvergunning aangevraagd worden. Inmiddels is het bestemmingsplan door de raad en is de omgevingsvergunning verleend. Dit betekent dat het bouwen kan beginnen.

“Het is ontzettend fijn dat er meer woningen komen in het dorp Hellendoorn. Na Hellendoorn Noord is dit weer een mooie ontwikkeling voor woningzoekenden. Het is een mooie centrale plek tegen de bosrand aan”, zegt wethouder Annemarie Dubbink.

Reggewoon heeft samen met IAA Architecten en Bouwonderneming Oude Wolbers het plan ontwikkeld. “In de ontwerpfase hebben we meerdere keren met de buurt gekeken naar de ontwikkeling van de plannen. De inloopavonden zijn goed bezocht. Bewoners hebben veel tips gegeven. Daar hebben we veel aan gehad tijdens de verdere ontwikkeling van de plannen. Geweldig om weer sociale huurwoningen toe te kunnen voegen in dorp Hellendoorn. Dit zal zorgen voor doorstroming van huurders. Ook voor starters op de woningmarkt biedt dit kansen” zegt John Olde Olthof, directeur-bestuurder van Reggewoon.

In het eerste kwartaal van 2024 wordt gestart met de bouw. De oplevering staat gepland in het vierde kwartaal van 2024.

Farida Laan
Drie cabaret- en muziektalenten op één avond 11 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsconcert Eschländerkapel Hellendoorn 13 uur geleden
Afbeelding
Krijg advies bij Inloopspreekuur Arbeidsrecht en Sociale Zaken 15 uur geleden
Afbeelding
SVVN pakt een punt in blessuretijd 16 uur geleden
N751 bij Daarle
Groot onderhoud aan N751 bij Daarle 17 uur geleden
Afbeelding
Taizéviering met als thema '40dagentijd' 19 uur geleden
Afbeelding
Een ode aan de ouderen in de samenleving 26 feb, 18:07
Afbeelding
Jip Ottes wint in Wenum Wiesel 26 feb, 13:05