Binnenkort kunnen we weer volop genieten van de gezelligheid op en bij de schaatsbaan.
Binnenkort kunnen we weer volop genieten van de gezelligheid op en bij de schaatsbaan. Foto: Emile Willems

Winterse magie in hartje Nijverdal

Algemeen

NIJVERDAL - 

Deze winter wordt ons centrum weer omgetoverd tot dé wintersensatie van Nijverdal. Schaatsplezier voor jong en oud op Schaatsbaan Nijverdal, ook als het niet vriest. En natuurlijk de onmiskenbare sfeervolle Tipi.

Nijverdal - De schaatsbaan heeft altijd prima ijs en door aankleding met een knus winterterras, sfeerverlichting, kerstbomen, vuurkorven, glühwein en warme choco is het Henri Dunantplein van 7 december tot en met 7 januari omgetoverd tot een waar winterparadijs. De schaatsbaan is straks elke dag geopend, met uitzondering van Eerste Kerstdag, Oudejaars- en Nieuwjaarsdag.

Reuring en gezelligheid

Vermaak en gezelligheid staan hoog in het vaandel gedurende deze periode. Diverse activiteiten worden georganiseerd, zoals schoolschaatsen gedurende de eerste twee weken, schaatsen voor peuters en de strijd om de curling cup. Op woensdagmiddag is er zelfs discoschaatsen met een DJ. Voor diegenen die niet willen schaatsen, maar wel willen genieten van de unieke sfeer, is de warme en gezellige tipi bij de schaatsbaan de perfecte plek. Geweldige bands zorgen met diverse optredens voor een altijd gezellige ambiance. Op de donderdagavonden laten de deelnemers van de pubquiz hun kennis testen. Een overweldigend succes, want de pubquiz is voor alle vijf avonden al volgeboekt.

Zaterdag 9 december maakt de nieuwe Prins (of wordt het prinses?) Carnaval van De Gagelkealtjes zich bekend tijdens een spectaculaire presentatie, waar Feest DJ Yannick voor een geweldige sfeer zal zorgen.

Op zondag 10 december kunnen bezoekers genieten van livemuziek van de beste Johnny Cash coverband ‘Boys Named Sue’, terwijl op zondag 17 december de Veltman Experience goede bluesmuziek zal brengen. Lokale helden van The Accidentals zullen optreden op zaterdag 23 december. Herken jij alle heldersen en Nijverdallers? Op Tweede Kerstdag wordt er gedanst en gezongen op de muziek van Ricardo & Roy van Pianohouse, en op zondag 7 januari sluiten de heren van de Sofa Rockers het evenement af.

De Curling Cup heeft maar liefst 72 teams en is al weken uitverkocht, waardoor we een groot aantal curlingavonden en competities zullen beleven.

IJspret voor de jeugd

Ook dit jaar kunnen basisscholen gebruik maken van de mogelijkheid om met hun leerlingen op gezette tijden te komen ‘schoolschaatsen’. Aangezien natuurijs niet te plannen valt, is dit een mooie kans met hele klassen tegelijk het ijs op te gaan.

Op de woensdagen 27 december en 3 januari wordt het ijs tussen 9.00 en 10.00 uur vrijgemaakt voor de allerkleinste inwoners voor een uurtje peuterschaatsen.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes rondom de schaatsbaan? Volg ons dan op Facebook en Instagram. Voor openingstijden en het volledige programma kun je terecht op onze website: www.opnaarnijverdal.nl.

De kosten bedragen 5,50 euro voor een dagkaart, 22,50 voor een 5-rittenkaart en 40 euro voor een 10-rittenkaart. Schaatsverhuur kost 2,50 euro en schaatshulpjes zijn beschikbaar voor 2,50 per uur. Let op: betaling aan de kassa is alleen mogelijk met pin. Losse kaarten en contante betalingen zijn alleen beschikbaar bij de VVV of, indien gesloten, achter de bar in de tipi.

Winterfair

Zondag 10 december hopen we iedereen te verwelkomen op de schaatsbaan voor een onvergetelijke winterse ervaring. Bezoekers kunnen dan genieten van een sfeervolle Winterfair in het centrum en de eerste december-koopzondag. Zondag 17 december kun je de laatste kerstkoopjes shoppen tijdens de tweede december-koopzondag.

Farida Laan
Drie cabaret- en muziektalenten op één avond 11 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsconcert Eschländerkapel Hellendoorn 14 uur geleden
Afbeelding
Krijg advies bij Inloopspreekuur Arbeidsrecht en Sociale Zaken 15 uur geleden
Afbeelding
SVVN pakt een punt in blessuretijd 16 uur geleden
N751 bij Daarle
Groot onderhoud aan N751 bij Daarle 18 uur geleden
Afbeelding
Taizéviering met als thema '40dagentijd' 20 uur geleden
Afbeelding
Een ode aan de ouderen in de samenleving 26 feb, 18:07
Afbeelding
Jip Ottes wint in Wenum Wiesel 26 feb, 13:05