Afbeelding

Hellendoorn op Rozen | om: energie lokaal af te nemen

Algemeen

HELLENDOORN - Vind je het ook zo ingewikkeld om de juiste energieleverancier te vinden? Het is ook mogelijk om je energie af te nemen bij Hellendoorn op Rozen | om. Deze lokale energiecoöperatie uit Hellendoorn doet het echt anders.

Misschien denk je dat alle leveranciers hetzelfde zijn, maar dit is niet zo. Hellendoorn op Rozen | om vormt samen met meer dan 70 andere lokale energiecoöperaties het om | nieuwe energie collectief. Volledig non-profit, waardoor de winst direct ten goede komt aan nieuwe duurzame opwekinstallaties én structurele tariefverlaging.

Wanneer je ervoor kiest om je energie af te nemen bij deze coöperatie, draag je bij aan het structureel verlagen van de energieprijzen. Het collectief heeft geen winstoogmerk en hoeft daardoor slechts de opwekinstallaties en een aantal mensen die daar dagelijks mee bezig zijn te betalen. Deze kosten blijven bij groei van het collectief vrijwel gelijk, zodat de energieprijs in verhouding tot andere leveranciers steeds verder kan worden verlaagd voor alle klanten.

Daarnaast wordt de energie ook steeds duurzamer: de energiecoöperaties zijn de lokale energieproducenten binnen het collectief. Zij verduurzamen jouw buurt, dorp, stad of regio door verschillende soorten energieprojecten te ontwikkelen. Zo heeft Hellendoorn op Rozen | om bijvoorbeeld een zonneproject samen met Haarle Energieneutraal; het dak van CAVV. Daarnaast starten ze een nieuw project in gemeente Hellendoorn, waarvoor ze op zoek zijn naar nieuwe daken voor de plaatsing van 250 panelen. Door lid te worden van de coöperatie kun je hiervan profiteren. De energie die hiermee wordt opgewekt, kun jij vervolgens weer afnemen!

We wekken in Nederland nog niet voldoende duurzame energie op om in onze eigen behoefte te voorzien. Voor een groot deel zijn we daarom nog steeds afhankelijk van energie uit het buitenland. Energiecoöperaties realiseren projecten, die in handen zijn van inwoners, zo ontstaat een lokaal energienetwerk waar inwoners samen eigenaar van zijn. “Zo krijgen we weer eigenaarschap over onze eigen energie en blijft duurzame energie beschikbaar en betaalbaar voor iedereen”, aldus Hellendoorn op Rozen | om.

Wil jij ook je energie lokaal afnemen bij Hellendoorn op Rozen | om? Kijk dan op samenom.nl/hellendoorn.

Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 2 uur geleden
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 20 uur geleden
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 16 mei, 10:17