Rick Havinga (rechts) ontvangt de cheque uit handen van Jochem Ensink.
Rick Havinga (rechts) ontvangt de cheque uit handen van Jochem Ensink.

Scouting ontvangt een duurzaamheidsbijdrage

Algemeen

NIJVERDAL - Voor Scouting De Reggegroep was dinsdag 19 december een heugelijke dag. Die dag werd een cheque uitgereikt door Jochem Essink, directeur coöperatieve Rabobank aan de penningmeester van de stichting van de scoutinggroep Hellendoorn-Nijverdal Rick Havinga.

Scouting De Reggegroep van Hellendoorn-Nijverdal huist al vele jaren in hun blokhut in het Doktersbos. Die blokhut -’t iemenschoer- bestaat uit 3 verschillende bouwdelen, waarvan het oudste gedeelte gebouwd is in de jaren 60. Dit gedeelte is in de basis een houten schuur zonder isolatie, voorzien van ramen met enkel glas. Verwarming van de blokhut vindt wel plaats door middel van een centrale verwarming, maar gezien het gebrek aan isolatie brengt die aanzienlijke stookkosten met zich mee en wordt het milieu hier sterker mee belast dan de scoutinggroep zou willen. Er werd een werkgroep samengesteld met als doel om de buitenwanden van dit gedeelte te voorzien van isolatie en de kozijnen te vervangen en voorzien van HR++ glas. Daarnaast was het plan om ook het plafond te isoleren om zo een thermische schil rondom de verblijfsruimte te creëren. Als laatste zal de verlichting in deze ruimte vervangen worden door LED verlichting. Al met al een behoorlijke greep uit de kas van de scouting.

De financiële hulp van de Rabobank was zeer welkom. In verband met hun 125-jarig bestaan zetten zij zich in voor de lokale regio’s. Met het toekennen van een eenmalige bijdrage ondersteunen zij duurzame projecten en initiatieven. De aanvraag van De Reggegroep werd gehonoreerd met het bedrag van 12.500 euro. Dat maakt het voor de Reggegroep mogelijk om nog een paar stapjes verder te gaan met de verduurzaming dan wat in eerste instantie gepland was.

Scouting staat voor uitdaging! Bij Scouting besteden kinderen en jongeren op een actieve en uitdagende manier hun vrije tijd in de natuur. Ze hebben veel plezier met elkaar en leren om samen te werken en respect te hebben voor de ander. Zo ontwikkelen ze zich op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen ze de ruimte om te ontdekken en te leren. De Reggegroep is al 78 jaar actief in de regio. Geïnteresseerd? Als jeugdlid of als enthousiaste leiding? kijk op: www.reggegroep.nl of op Facebook of Instagram.

Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 11 uur geleden
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 16 mei, 10:17