In een Taizéviering is zingen belangrijk, maar ook stilte neemt een belangrijke plaats in.
In een Taizéviering is zingen belangrijk, maar ook stilte neemt een belangrijke plaats in.

Taizéviering in de Regenboog

Algemeen

NIJVERDAL - De Taizéwerkgroep Nijverdal houdt op zondag 14 januari een Taizéviering in de Regenboog te Nijverdal.

Taizé is een klein plaatsje in het midden van Frankrijk. Sinds 1940 is hier een oecumenische kloostergemeenschap, opgericht door Frère Roger. Ieder jaar komen er duizenden, vooral jongeren, maar ook ouderen, uit alle werelddelen om te bidden en te zingen en aangeraakt te worden door de sfeer van vrede en verzoening van deze gemeenschap. Mensen die in Taizé zijn geweest willen graag in hun eigen omgeving iets brengen van de bijzondere sfeer van het herhaald zingen van eenvoudige bijbelse teksten, van de stilte en het gevoel van verbondenheid met elkaar. 

In een Taizéviering is zingen belangrijk, maar ook stilte neemt een belangrijke plaats in. Want stil worden, dat is de kern van een Taizéviering. Tot rust komen en bezig zijn met wat iemand ten diepste raakt. 

De Taizéwerkgroep Nijverdal houdt elke twee maanden een viering. Er worden liederen van de oecumenische geloofsgemeenschap van Taizé gezongen. Eenvoudige liederen die hun kracht ontlenen aan de herhaling. Er wordt een kort bijbelgedeelte gelezen en er worden gebeden uitgesproken. 

De liederen worden om 17.15 uur geoefend, iedereen die mee wil zingen is van harte welkom. De viering begint om 18.30 uur. 

Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 10 uur geleden
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 16 mei, 10:17