Kevin Hoop is geen onverdienstelijke darter.
Kevin Hoop is geen onverdienstelijke darter.

Kevin Hoop is te gast in het programma Wat bezielt je

Algemeen

HELLENDOORN - Toen de 27-jarige Kevin Hoop, geluidstechnicus bij HOi FM, in het radioprogramma Reggebreed vertelde dat hij na 11 maanden weer terug was na een zware depressie, vroeg de redactie van ‘Wat Bezielt Je’ of hij hier iets over wilde vertellen in het programma op HOitv. Dat wilde hij. Graag zelfs.

In Nederland slikken 1,2 miljoen mensen antidepressiva. Dat zijn meer mensen dan ooit. Het zou aan de corona liggen was een paar jaar geleden de gedachte. Maar na de corona steeg het gebruik nog harder dan ervoor. Het aantal mensen met depressieve klachten neemt jaar na jaar alleen maar toe. Verontrustend is ook dat dat ook voor jongeren geldt. Uit onderzoek blijkt dat een op de vijf jongeren kampt met depressieve klachten. Dat van die twintig procent meer dan de helft echt ernstig depressief is.

Hoop is ervan overtuigd dat ‘praten over’, ‘met anderen delen’, kan helpen om uit de depressie te komen. Dat gold in ieder geval voor hem. Van het begin af aan is hij open geweest over zijn mentale gesteldheid. Zijn vrienden en collega’s waren op de hoogte. Hij stopte met een aantal bezigheden en ging serieus onder begeleiding aan het werk voor zijn herstel.

Hoop is sinds kort werkzaam bij de belastingdienst en actief als vrijwilliger bij voetbalvereniging SVVN. Ook is hij een niet onverdienstelijk darter.

In een open gesprek vertelt hij wie hij is, wat hem drijft en hoe hij de zware maanden van zijn depressie is doorgekomen is. Wat en wie hem staande hebben gehouden. En hoe hij langzaam maar zeker de weg terug heeft gevonden. Welke tips hij heeft voor jongeren die kampen met dezelfde problemen.

In deze bijzondere uitzending van Wat bezielt je in de sombere wintermaanden breekt Hoop een lans voor moed om hulp te vragen.
De uitzending is op vrijdagavond om 19.30 uur en wordt het hele weekend herhaald op de halve even uren op HOitv (Ziggo 42) of op de livestream van www.HOimedia.com waar de uitzending ook terug te zien is op YouTube

Nb: Herken je de klachten? Neem contact op met Hey het is oké 08000450.

Afbeelding
Tweede Internationaal G-team Toernooi bij vv DES 46 minuten geleden
Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online 56 minuten geleden
Afbeelding
Column: Achteraf... 12 uur geleden
Gijs en Barry helpen klanten nog tot 1 juni.
Plentyparts Nijverdal sluit per 1 juni de deuren 14 uur geleden
Afbeelding
Ontdek Nijntje op BoekStartdag in de ZINiN Bibliotheek 19 uur geleden
Afbeelding
Dansshow van G.V. Fysion 20 uur geleden
Afbeelding
Ontdek de veelzijdigheid van polo's 21 uur geleden
Afbeelding
Persbericht 22 uur geleden