Daltonschool Reggewijs is een actieve school waar zelfstandigheid en leerplezier centraal staan.
Daltonschool Reggewijs is een actieve school waar zelfstandigheid en leerplezier centraal staan.

Daltonschool Reggewijs nodigt ouders uit voor een kennismaking

Algemeen

NIJVERDAL - Daltonschool Reggewijs laat ouders graag kennismaken met de school en de uitgangspunten waar zij het onderwijs op baseren. Wat biedt een daltonschool meer dan een reguliere basisschool?

Kinderen die Reggewijs verlaten hebben vaardigheden die op andere scholen vaak minder geoefend worden. Zij zijn zelfstandiger en beter in staat keuzes te maken die goed voor hem of haar werken. Ook kunnen zij goed samenwerken. “Dit zijn vaardigheden die volgens ons elke ouder zijn kind wil meegeven omdat jullie weten hoe belangrijk deze zijn op weg naar volwassenheid. Je wilt uiteindelijk toch dat jouw kind zich zelfstandig redt in de maatschappij. En dat lukt niet alléén met kennis van rekenen en taal”, aldus Reggewijs. 

Veel leerplezier

Samenwerking is een belangrijk thema binnen het onderwijs. Leerlingen worden gestimuleerd om samen opdrachten te maken; onder het motto: ‘waarom moeilijk doen als het ook samen kan?’ Zij krijgen de vrijheid om werkplekken binnen en buiten het eigen leslokaal te zoeken. Maar ook werken zij soms in een andere groep, omdat die lesstof beter aansluit bij hun onderwijsbehoeften. Hierdoor krijgen zij ook veel plezier in het leren. Reggewijs zet ook in op een actieve school; met onder meer een ontdekplein, wat in de pauze zorgt voor gevarieerd speelgedrag en ná de pauze voor een betere concentratie. Bewegend leren is eveneens een structureel onderdeel van het onderwijs.

Veel eigen invloed

Leerlingen hebben veel vrijheid en invloed op de manier waarop zij hun taken op willen pakken, bijvoorbeeld in de volgorde waarin zij deze uitvoeren. Zo leren zij verantwoordelijkheid te dragen en zelfstandig te werken; dat gaat met vallen en opstaan. Leerlingen weten duidelijk wát hun leerdoelen zijn, waardoor ze goed gemotiveerd zijn. Reggewijs werkt met kleine klassen waar leerlingen veel individuele aandacht krijgen, met intensieve begeleiding waar nodig. Er is ook een speciaal aanbod voor meerbegaafde kinderen. De school werkt met een continurooster, dagelijks van 8.30 tot 14.00 uur. Dit geeft kinderen meer structuur in de dag en is ideaal voor werkende ouders.

Meer informatie

Maak een afspraak voor een kennismaking tijdens het open huis, van 15-26 januari, of op een ander moment. Reggewijs is gevestigd aan de P.C. Stamstraat 2B in Nijverdal. Bel met: 0548 - 616 706 of e-mail naar: reggewijs@varietas.nl

Afbeelding
Deelname van Hertruiters aan Pinksterconcours in de Wijk succesvol 5 minuten geleden
Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 19 mei, 12:41
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 18 mei, 13:45
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45