Afbeelding

Dierenambulance zoekt vrijwilligers

Algemeen

REGIO - De dierenambulance in Rijssen/Holten/Hellendoorn rijdt volledig op vrijwilligers en rijdt waar mogelijk 24/7. Vanaf april begint het hoogseizoen weer en daarom is zijn ze dringend op zoek naar mensen die zoeken naar leuk en divers vrijwilligerswerk en een hart voor dieren hebben.

Als vrijwilliger op de dierenambulance (chauffeur of bijrijder) help je samen met een collega-vrijwilliger dieren in nood en dat is heel mooi en divers werk. Je bevrijdt dieren uit benaderde situaties, brengt hen zo veilig mogelijk naar een dierenopvang of dierenarts, controleert zwerfdieren op chip en brengt gevonden dieren terug naar hun eigenaar. Ook kun je ingeschakeld worden om de brandweer, politie of andere diensten te assisteren. Geen dag is hetzelfde bij de dierenambulance.

Het werk op de dierenambulance is een avontuur en kan soms ook emotioneel zwaar vallen. Je komt in aanraking met gewonde of zieke dieren en het loopt helaas niet altijd goed af. De dierenambulance zoekt daarom mensen die sterk in hun schoenen staan. Als chauffeur heb je uiteraard een geldig rijbewijs nodig, voor de bijrijder is dit niet verplicht maar wel handig.

De dierenambulance is op zoek naar vrijwilligers die woonachtig zijn in Rijssen, Holten of Hellendoorn en minimaal één dagdeel per week beschikbaar zijn. De diensttijden zijn van 8.00 tot 13.00, 13.00 tot 18.00, 18.00 tot 22.00 en 22.00 tot 8.00 uur. 

Heb je interesse om vrijwilligerswerk te doen bij de dierenambulance of wil je graag nog wat meer informatie? Stuur een e-mail naar sophie.bras@dierenbescherming.nl

Het begin van Koningsdag vorig jaar. Na de opening door Ewald Aaltink en de burgemeester kon het feest echt beginnen.
Volop vertier tijdens Koningsdag Nijverdal 18 uur geleden
Overal in de gemeente zijn volop activiteiten voor kinderen én volwassenen.
Koningsdag Marle 22 uur geleden
Afbeelding
Winkelen bij Voedselbank Hellendoorn gisteren
Naast alle activiteiten buiten, is er binnen in de HOi-studio van alles te beleven.
Koningsdag bij HOi is 'Samen Oranje' 21 apr, 10:10
Afbeelding
Eschlanderkapel Hellendoorn organiseert een fietstocht voor de hele familie 20 apr, 19:26
Tafereel uit de bevrijdingsstraat in het Memory Vrijheidsmuseum. Het ontbijt zal plaatsvinden in de centrale hal, maar ontbijters kunnen het museum wel bezoeken. (Foto: MVM)
Meld je volgende week aan voor bevrijdingsontbijt 20 apr, 14:13
Afbeelding
Zonnebloem 75 jaar 20 apr, 12:00
Afbeelding
Lentewandeling met Natuurmonumenten 20 apr, 10:05