foto: Marijke van Buren
foto: Marijke van Buren

Nieuwe eigenaren voor De Budde

Zakelijk

Edzard Poppema en Annelot van Buren zijn binnenkort de nieuwe eigenaren van horecagelegenheid De Budde. Hiermee komt voor hen een langgekoesterde wens uit.

Het hart van het jonge stel Edzard Poppema en Annelot van Buren ligt in de horeca. Samen waren ze al een tijdje op zoek naar een nieuw avontuur. "We hadden al langer de droom om een eigen horecabedrijf te starten. We zijn allebei afgestudeerd aan de hogere hotelschool en ons hart ligt in de horeca,"aldus Edzard.

Ongedwongen
Lars Telgenkamp, huidige eigenaar van De Budde, en het stel raakten afgelopen zomer aan de praat. Al snel bleek dat een overname bespreekbaar was. Ook Telgenkamp was, na acht jaar De Budde, toe aan een nieuwe uitdaging. Die kans grepen Poppema en Van Buren met beide handen aan. Annelot: ,,De Budde heeft een fijn, ongedwongen en gezellig sfeertje. We komen er zelf regelmatig. Dat maakt het extra leuk om nu zelf aan de slag te gaan om het bedrijf naar een nieuw level te brengen."

Plannen
Ze hebben plannen genoeg om de horecagelegenheid in het centrum van Nijverdal naar een hoger niveau te brengen. ,,Het prachtige centraal gelegen pand met een ruim terras en nieuw aangelegd grasveld biedt volop mogelijkheden. We willen met onze passie en gastvrijheid vooral een plek creëren voor lekker eten, gezellig borrelen, feesten en evenementen", aldus Van Buren. Huidige, en lokaal zeer bekende, evenementen van De Budde, zoals het populaire Budde Beach in juli zullen blijven bestaan. "Ook zouden we het geweldig vinden om mensen zelf de gelegenheid te geven om hun feesten en partijen te organiseren. Wij denken graag met onze toekomstige gasten mee om hun feest ook echt een feest te maken", geeft Poppema aan.

Heropening
Annelot en Edzard gaan op 1 maart 2017 van start met De Budde. De horecagelegenheid is dan één week gesloten om klaar te stomen voor een heropening. De 'winter' menukaart blijft staan tot en met 26 februari. Tot die tijd zal het huidige team van Lars haar gasten met veel plezier ontvangen.

Coach Jan Mensink was teleurgesteld na afloop van de wedstrijd (foto: Wim Beunk).
Heren Het Ravijn treffen De Zaan en verliezen 14 minuten geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 2 uur geleden
Afbeelding
Koning maakt kennis met talenten Kleurrijk 4 uur geleden
Afbeelding
Vijf films te zien in meivakantie bij ZINema 8 uur geleden
Afbeelding
SVVN speelt gelijk tegen Wilhelminaschool: 0-0 11 uur geleden
Afbeelding
Hertruiters springen zich in de prijzen 22 uur geleden
Het begin van Koningsdag vorig jaar. Na de opening door Ewald Aaltink en de burgemeester kon het feest echt beginnen.
Volop vertier tijdens Koningsdag Nijverdal 21 apr, 18:17
Overal in de gemeente zijn volop activiteiten voor kinderen én volwassenen.
Koningsdag Marle 21 apr, 14:16