Afbeelding

Ouders Autisme Steunen Elkaar met wandeltocht

Algemeen

NIJVERDAL - Een kind met autisme; geen gemakkelijke opgave voor veel ouders. Maar er zijn gelukkig ook zaken die hierbij kunnen helpen; zoals contact met andere ouders die precies weten waar jij mee te maken hebt. Begrip en ervaringen uitwisselen; dit is ook het doel van de OASE-wandelingen die dit jaar weer gehouden worden.

Onder de noemer OUders Autisme Steunen Elkaar (OASE) worden activiteiten opgezet door de stichting Evenmens die zich inzet voor informele zorg. Dit jaar worden een aantal wandelingen gehouden. Ouders kunnen dan leuk met elkaar in contact komen en ervaringen uitwisselen. De eerstvolgende tocht staat gepland voor vrijdag 31 maart.

Loop mee
De wandeltocht begint op 31 maart bij de parkeerplaats van restaurant De Sallandse Berg aan de Grotestraat 285 in Nijverdal. Telkens verzamelen de lopers om 09.45 uur met vertrek om 10.00 uur. Dit duurt dan een uur, waarna er gelegenheid is voor een kop koffie of thee. De latere wandelingen zijn gepland op 26 mei, 29 september en 24 november. Telkens op hetzelfde tijdstip en locatie.

Meer wandelingen
Ouders met een kind met autisme zijn van harte welkom om eens aan te sluiten bij zo'n wandeling of één van de vele andere activiteitn die Evenmens organiseert in Nijverdal. Aanmelden kan via Herma Spoolder, op hspoolder@evenmens.nl of telefonisch via 0548-638830

Onbegrip
Autisme is niet één specifieke aandoening of ziekte, maar wordt ook wel een spectrumstoornis genoemd. Ieder kind met autisme is namelijk weer anders, waardoor geen enkel kind of volwassene hetzelfde is. Hierdoor is het voor ouders vaak lastig om uit te leggen hoe dit zich uit in hun kind. Alles wat mensen met autisme zien, horen, ruiken etc. wordt op een andere manier verwerkt. En dat brengt een andere mix van sterke en zwakke kanten met zich mee. Zo hebben mensen met autisme vaak een goed oog voor detail, zijn ze eerlijk, recht door zee, analytisch en hardwerkend, maar hebben ze moeite met overzicht houden en sociale contacten. Uiteraard zijn er op dit beeld weer allerlei uitzonderingen te vinden. Ongeveer één procent van de Nederlanders kampt met een vorm van autisme, hoewel er ook veel mensen zijn zonder officiële diagnose.

Afbeelding
Twee keer goud voor G.V. Fysion in regiofinale 1 uur geleden
Afbeelding
Ashley en Fayèn turnen individuele finale 1 uur geleden
Afbeelding
Goede prestaties, geen kans op medailles door een tekort aan juryleden 1 uur geleden
Senioren dames en jeugd heren
Veel medailles voor springers G.V. Fysion 2 uur geleden
Afbeelding
Column: Eigendomsverkrijging door verjaring 5 uur geleden
Afbeelding
Mooie opening WK Enduro voor Kaiya Brouwer 6 uur geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 7 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 7 uur geleden