Afbeelding

Stem De Hoop Duurzaam Onder Dak

Algemeen

HELLENDOORN - Molen De Hoop in Hellendoorn is een waar begrip voor de inwoners van deze plaats én verre omstreken. 

Ieder jaar arriveert Sinterklaas waar bij deze mooie molen, waar alle kinderen, ouders, opa's en oma's hem welkom heten. En nu sluit ook de Sint zich aan bij de oproep van de molenaars om even te stemmen.

Nominatie
Samen met drie andere molens in Nederland is Molen de Hoop is genomineerd voor de nationale molenprijs 2017. Een vakjury koos de uiteindelijke nominaties, wat op zich al een cadeautje is. De vrijwilligers van de molen hopen uiteindelijk de hoofdprijs in de wacht te slepen. Dit is helemaal een mooi geschenk: zij winnen dan 50.000 euro. Om deze te winnen is het wel van belang om de meeste stemmen binnen te halen.

Investeren
Als molen De Hoop wint, willen zij het geld direct weer investeren in wat mooie toevoegingen. Zo ligt er de wens om een informatiecentrum op te zetten met een glazen overkapping naar de molen. Daarnaast moet er een nieuwe toiletgroep komen. Tot slot willen de vrijwilligers ook filmpjes gaan maken om te tonen aan bezoekers die niet meer de steile trappen in de molen op kunnen. Zo willen ze vertellen over het monument en over het ambacht van de molenaar; één van de weinige ambachtelijke molenaars in Nederland. Maar De Hoop draait ook om educatie, om bewustwording en om energie. Sinds 2014 zorgt een tweetal moderne generatoren ervoor dat De Hoop in zijn eigen energiebehoefte kan voorzien. En de ambitie is ook om De Hoop, nog meer dan nu, te maken tot een ontmoetingspunt voor inwoners en bezoekers van Hellendoorn.

Stemmen
Wie hierbij wil helpen, kan natuurlijk allereerst even stemmen. Dit kan door je mailadres in te vullen op www.molens.nl/dehoop. Na het stemmen ontvang je een bevestigingsmail die nog even aangeklikt moet worden, waarna de stem definitief is. De vrienden van molen De Hoop hopen dat iedereen stemt.

Afbeelding
Bas Leusenkamp plaats zich voor Nederlands kampioenschap 56 minuten geleden
The Fortunate Sons zetten Koningsplein Hellendoorn zaterdag 27 april helemaal op zijn kop.
The Fortunate Sons op Schapenmarkt 13 uur geleden
De parcourscommissie bij de nieuwe Regge-oversteek. Vlnr. Peter Tijhuis, Martijn Schulenburg en Jos Kamp. (Foto: Bas Jongejan)
Regge Survival voegt wedstrijden toe aan programma van 27e editie 14 uur geleden
De fractie van Awaz (staand uiterst rechts). Zij vroegen de Tweede Kamer om meer aandacht voor de invloed van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren.
'Jeugd niet genoeg gerepresenteerd' 21 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 23 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival gisteren
Afbeelding
Column: Oorlogsmaterieel deur de straoten: Heldern vriej! 18 apr, 19:29
Afbeelding
Vier nieuwe films te zien bij ZINema 18 apr, 17:39