Afbeelding

Oude en nieuwe helden tijdens Rally

Algemeen

NIJVERDAL - Komend weekend verschijnen maar liefst meer dan 100 auto's aan de start van de Eurol Hellendoorn Rally. Vrijdagavond en zaterdag staat dit garant voor een spectaculair evenement.

Het startveld van de 36e editie is zeer gevarieerd. De Nederlandse rallytop is aanwezig, onder wie lokale held en topfavoriet Dennis Kuipers, net als diverse buitenlandse rijders met bijzondere auto's. Na het succes van vorig jaar zijn de historische rallywagens dit jaar opnieuw van de partij. De rally is eigenlijk drie evenementen in één: de Hellendoorn Rally die meetelt voor het Open en Nederlands Rallykampioenschap, de Short Rally, voor rijders uit de 'eerste divisie' van de Nederlandse rallysport en tot slot de Eurol Hellendoorn Legend; een regelmatigheidsrit voor 'Touring' en 'GT' auto's gebouwd tussen 1955 en 1985, maken een prachtig affiche, waardoor het publiek dubbel en dwars aan haar trekken komt.

Recordzege Kuipers?
Dennis Kuipers start vrijdagavond als de absolute favoriet. De lokale rijder uit Borne gaat voor zijn vijfde zege op rij met zijn Ford Fiesta RS WRC, wat een absoluut record zou betekenen in de historie van Eurol Hellendoorn Rally. Kuipers en Erik Wevers uit Markelo delen nu de eer met vier overwinningen. Kuipers krijgt tegenstand van snelle mannen in moderne R5-rallywagens, zoals Bernhard ten Brinke (Skoda Fabia R5), leider in het Open NK Hermen Kobus (Skoda Fabia R5) en Bob de Jong (Citroen DS3 R5), terwijl ook Jasper van den Heuvel, leider in het Nationaal NK, zal starten met podium-aspiraties. Ook rally-held Erwin Doctor keert eenmalig terug achter het stuur van een Ford Escort MK2. Hij won in 1988, 1989 en 1990. Kijk voor het volledige programma op: www.eurolhellendoornrally.comhttp://www.eurolhellendoornrally.com

Coach Jan Mensink was teleurgesteld na afloop van de wedstrijd (foto: Wim Beunk).
Heren Het Ravijn treffen De Zaan en verliezen 2 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 4 uur geleden
Afbeelding
Koning maakt kennis met talenten Kleurrijk 7 uur geleden
Afbeelding
Vijf films te zien in meivakantie bij ZINema 10 uur geleden
Afbeelding
SVVN speelt gelijk tegen Wilhelminaschool: 0-0 14 uur geleden
Afbeelding
Hertruiters springen zich in de prijzen gisteren
Het begin van Koningsdag vorig jaar. Na de opening door Ewald Aaltink en de burgemeester kon het feest echt beginnen.
Volop vertier tijdens Koningsdag Nijverdal 21 apr, 18:17
Overal in de gemeente zijn volop activiteiten voor kinderen én volwassenen.
Koningsdag Marle 21 apr, 14:16