Afbeelding

Niet meer roken bij sport

Algemeen

HELLENDOORN - Roken en sport gaat niet samen. Daarom moeten binnen twee jaar alle gemeentelijke sportaccommodaties rookvrij worden. De Bestuurscommissie voor Lichamelijke Opvoeding en de Sport (BLOS) wil hier vaart achter zetten.

Er is landelijk al een campagne om roken geheel uit te bannen: "Op Weg naar een Rookvrije Generatie". Er is al een landelijk rookverbod op veel openbare plekken, waaronder in gebouwen die door sportorganisaties gebruikt worden. Er zijn echter nog wel wettelijke uitzonderingen; zo is roken in de open lucht nog niet verboden. Vanaf 2020 komt hier verandering in, dan zal bijvoorbeeld ook roken op schoolpleinen geheel verboden worden.

De BLOS heeft nu besloten om aan te haken bij de landelijke rookvrije campagne van de Hartstichting, KWF en longfonds en er komt een verdere samenwerking met de GGD Twente. De komende tijd worden de entrees van gemeentelijke binnensportaccommodaties rookvrij gemaakt. Ook komen er rookvrije zones op de recreatie-ligweide van zwembad Het Ravijn. Er komen dan ook duidelijke afspraken met de gebruikers en medewerkers van deze accommodaties.

Sportclubs
Sportclubs die gebruik maken van gemeentelijke sportparken moeten straks ook zorg dragen dat er niet meer gerookt zal worden tijdens jeugdactiviteiten. Trainers, ouders en toeschouwers moeten dan niet meer roken in het zicht van kinderen. Zo wordt al veel winst behaald. Jeugdspelers komen zo veel minder in aanraking met roken. De gemeente denkt dat dit niet van de ene op de andere dag zal lukken; het is een proces waarin nu een eerste, belangrijke stap gezet zal worden. Meer informatie over de landelijke campagne is te vinden op: www.rookvrijegeneratie.nl

Afbeelding
Column: Härte van oons dörpien: zîej hebt 't käts verknald 2 uur geleden
Afbeelding
'Van mijn kleinkinderen krijg ik veel inspiratie' 4 uur geleden
Afbeelding
De Paashaas op bezoek! 6 uur geleden
Afbeelding
ColumLicht balsemen 8 uur geleden
King Stage
Volledige line-up Dauwpop 2024 bekend: Donnie, The Horse Company en Michelle David & The True-Tones toegevoegd 8 uur geleden
Inwoners kunnen een bijdrage aanvragen om mee te kunnen doen met sport, cultuur, onderwijs en maatschappelijke activiteiten.
Meedoenregelingen: voor een extra steuntje in de rug 10 uur geleden
Afbeelding
Ontdek het avontuur: de ZorgSaam Reggedaltrail 12 uur geleden
De feesttent staat al klaar voor het feest tijdens het paasweekend.
Traditionele trekkerslep tijdens Feestweekend Marle 27 mrt, 17:45