Afbeelding

Ravijnloop viert jubileum met extra's

Algemeen

NIJVERDAL - De jaarlijkse Ravijnloop van Nijverdal viert komende maand een mooi jubileum. Op 7 oktober wordt de twintigste editie gehouden. Dit jaar pakt de organisatie extra groot uit met veel extra's.

De TIB Ravijnloop is vrij bekend bij hardloop-minnende sportievelingen, binnen buiten Nijverdal. Onder meer vanwege met prachtige en uitdagende parcours. Deze route van 5,1 kilometer slingert door de bossen bij het Ravijn en is in trek bij zowel beginnend lopers als regionale toppers. Bijzondere hindernissen zijn de trap met 64 treden en een geaccidenteerd mountainbikepad. Deelnemers kunnen kiezen om dit parcours één twee of drie keer af te leggen, afhankelijk van de gekozen afstand.

Prijzen
Bij alle afstanden zijn er natuurlijk ook leuke prijzen te winnen voor de snelsten. De heren lopen in de categorieën tot 40, 40+, 50+ en 60+. Bij de dames zijn de categorieën tot 35, 35+, 45+ en 55+. Voor iedere deelnemer is er een herinnering en een bidon, terwijl de oudste loper en loopster een fraaie bokaal ontvangen. De tijdregistratie gebeurt door een chip in het startnummer en bij inschrijving vóór 26 september staat op dat startnummer ook de naam van de deelnemer. Van iedereen wordt een finishfoto gemaakt. In de sporthal is kleed- en douchegelegenheid. De gezellige sfeer voor lopers en publiek wordt als vanouds mede bepaald door een van Nederlands beste speakers, Henk Borgmeijer. Dankzij de vele lokale sponsoren blijven de kosten voor inschrijving laag. Voorinschrijving loopt tot 5 oktober en kost 7,50 of 8,50 euro. Inschrijven na deze periode kost 9,50 of 10,50 euro. Dit kan dan nog tot 20 minuten voor de start.

Jeugdlopen
Voor de jongeren zijn er voor verschillende leeftijdsgroepen kidsruns van 1 kilometer en een loop van 2,5 kilometer. Ook hier startnummers met chips en de naam bij tijdige inschrijving. Leuke prijzen voor de besten, voor alle jongeren een mooie medaille en ook hier het enthousiasme van speaker Henk Borgmeijer. Plus daarnaast voor de kinderen gratis zwemmen in Het Ravijn en de mogelijkheid zich uit te leven op een sportieve stormbaan. Inschrijfkosten 3,50 tot maximaal 6 euro. Ieder jaar weer zijn de kidsruns een groot feest voor steeds meer kinderen en hun aanmoedigende ouders en grootouders. Start en finish zijn bij sporthal Het Ravijn, Piet Heinweg 16 in Nijverdal. De eerste start is om 12.00 uur. Kijk ook op: www.ravijnloop.nl

Afbeelding
Column: Härte van oons dörpien: zîej hebt 't käts verknald 3 uur geleden
Afbeelding
'Van mijn kleinkinderen krijg ik veel inspiratie' 5 uur geleden
Afbeelding
De Paashaas op bezoek! 7 uur geleden
Afbeelding
ColumLicht balsemen 9 uur geleden
King Stage
Volledige line-up Dauwpop 2024 bekend: Donnie, The Horse Company en Michelle David & The True-Tones toegevoegd 10 uur geleden
Inwoners kunnen een bijdrage aanvragen om mee te kunnen doen met sport, cultuur, onderwijs en maatschappelijke activiteiten.
Meedoenregelingen: voor een extra steuntje in de rug 11 uur geleden
Afbeelding
Ontdek het avontuur: de ZorgSaam Reggedaltrail 13 uur geleden
De feesttent staat al klaar voor het feest tijdens het paasweekend.
Traditionele trekkerslep tijdens Feestweekend Marle 27 mrt, 17:45