Afbeelding

Het doel van Coralien en Joanne is...

Algemeen

RIJSSEN - In onze serie wat is het doel van je studie, spraken we met Coralien Voortman en Joanne van Dijke deze leerlingen zitten in 4 Havo en zijn studerend aan de Jacobus Fruiytierschool in Rijssen.
Zij vinden dat nu het examenjaar dichterbij komt, ze toch echt een doel voor ogen moeten gaan stellen. Maar dat is het niet makkelijkste om te doen, want door deze vraag worden Coralien en Joanne wel even aan het denken gezet, wat is je doel en hoe kom je erachter wat je doel precies is, waarom zou je dit doel willen bereiken en hoe ga je precies dit doel bereiken? Coralien en Joanne waren even aan het praten over welke vakken ze leuk vinden op school, zo kwamen ze tot de conclusie dat onze interesses beide lagen in talen en culturen. En als je weet waar je interesses liggen, kun je veel makkelijker bepalen wat je doel nou eenmaal is.

Droomdoel reizen en culturen
Het lijkt ons heel interessant om andere culturen en landen te leren kennen. De Jacobus Fruiytierschool school geeft daar best veel mogelijkheid toe. In de lessen wordt vaak veel cultuur en literatuur van verschillende landen behandeld. Dat is echt interessant! Culturen van andere landen vinden ze heel leuk en daarom is één van onze doelen reizen en daardoor andere culturen te ontdekken. Ze hopen ons examen volgend jaar natuurlijk te halen. Wat kun je na de middelbare school bereiken met je interesse in talen? Ze kunnen bijvoorbeeld een opleiding gaan volgen die veel te maken heeft met talen, zoals Taal en Communicatie, IBL ( International Business and Languages) of een Nederlands/Frans/Engels/Duits docent is een optie om te worden. Je wilt graag een leuke baan en daarvoor heb je natuurlijk een goede opleiding nodig. Dit is natuurlijk ook één van onze doelen. Ze konden, zoals je ziet, niet tot één doel komen. Vaak wil je meer dingen bereiken dan alleen een leuke opleiding en een goede baan. Het doel van Coralien en Joanne is daarom dan ook hun school afronden, terugkijkend op een leuke en gezellige schooltijd. Daarna willen ze graag een goede opleiding volgen, natuurlijk in de hoop op een fijne baan. Maar ze vergeten niet ons droomdoel, reizen en andere landen met de verschillende culturen te leren kennen!

Dick Tukkers

Afbeelding
Column: Oorlogsmaterieel deur de straoten: Heldern vriej! 11 uur geleden
Afbeelding
Vier nieuwe films te zien bij ZINema 12 uur geleden
Afbeelding
Gemeente heeft plannen voor Hellendoorn Noord 16 uur geleden
Afbeelding
Column: Vakmanschap... 18 uur geleden
In 'Wat bezielt je' vertelt Paul Janse over zijn leven en zijn geloof, dat door de jaren heen veranderd is.
Paul Janse schuift aan bij Wil de Bruine in Wat bezielt je 20 uur geleden
Het nieuwe urban skatepark in het Blokkenpark is bijna klaar, maar is al in gebruik genomen. (Foto: Wouter de Wilde | DE WILDE MEDIA)
Opening van Urban Skatepark 17 apr, 19:45
Afbeelding
Inge fotografeert hobby's: Renate houdt van schilderen 17 apr, 18:05
De drone stuurt de coördinaten door zodat de vrijwilligers de dieren of nesten kunnen weghalen.
Project opsporen en redden 17 apr, 13:53