Afbeelding

Kinderen maken kennis met sport

Algemeen

HELLENDOORN - De gemeente Hellendoorn wil de lokale jeugd weer kennis laten maken met diverse sporten. Zij kunnen dan ook dit jaar weer deelnemen aan het project 'Kennismaken Met Sporten'.

De gemeente werkt samen met lokale sportverenigingen om ook de jeugd vaker actief te laten zijn. Helaas halen veel kinderen en jongeren namelijk niet de norm qua bewegen die belangrijk is voor hun gezondheid. Dit jaar wordt het sportproject voor de 31-ste keer gehouden.

Veel deelname
Ruim 3.000 kinderen uit de groepen 1 t/m 8 krijgen de kans zich via de website aan te melden voor diverse kennismakingscursussen van verschillende sporten. De website is completer dan ooit en vermeldt 85 cursussen voor 40 verschillende sporten. Voor 5 euro krijgen de leerlingen een lessenreeks aangeboden, waarin zij kunnen kennismaken met een voor hen nieuwe tak van sport. Nieuw dit jaar zijn onder andere Crossfit, Zumba, G-dans, No-limits Dance en Handbal.

Aanmelden
Aanmelden voor de cursussen kan via de website www.kennismakenmetsporten.nl. De kennismakingscursussen worden aangeboden in de periode van oktober '17 t/m mei '18. Nieuw dit jaar is dat er prijzen zijn voor kinderen die zich aanmelden. Niet alleen de eerste aanmelder ontvangt een prijs, maar ook de 25, 50, 75, 100 en 250-ste leerling.

Meer bewegen
Uit cijfers van de GGD Twente bleek de afgelopen jaren dat de Twentenaar over het algemeen te weinig beweging krijgt, waardoor onder meer overgewicht op de loer ligt met alle gezondheidsrisico's van dien.

Het begin van Koningsdag vorig jaar. Na de opening door Ewald Aaltink en de burgemeester kon het feest echt beginnen.
Volop vertier tijdens Koningsdag Nijverdal 21 apr, 18:17
Overal in de gemeente zijn volop activiteiten voor kinderen én volwassenen.
Koningsdag Marle 21 apr, 14:16
Afbeelding
Winkelen bij Voedselbank Hellendoorn 21 apr, 11:46
Naast alle activiteiten buiten, is er binnen in de HOi-studio van alles te beleven.
Koningsdag bij HOi is 'Samen Oranje' 21 apr, 10:10
Afbeelding
Eschlanderkapel Hellendoorn organiseert een fietstocht voor de hele familie 20 apr, 19:26
Tafereel uit de bevrijdingsstraat in het Memory Vrijheidsmuseum. Het ontbijt zal plaatsvinden in de centrale hal, maar ontbijters kunnen het museum wel bezoeken. (Foto: MVM)
Meld je volgende week aan voor bevrijdingsontbijt 20 apr, 14:13
Afbeelding
Zonnebloem 75 jaar 20 apr, 12:00
Afbeelding
Lentewandeling met Natuurmonumenten 20 apr, 10:05