Afbeelding

Gerard Ekelenkamp haalt herinneringen op

Algemeen

NIJVERDAL - Volgende week vrijdag presenteerd Gerard Ekelenkamp zijn nieuwste boek over het Nijverdal van vroeger. Hij schreef eerder al drie boeken over kunst en monumenten, maar blijft nu dichter bij huis in het werk 'Mijn Nijverdal'.

Volgende week vrijdag 29 september zal Ekelenkamp het eerste exemplaar aanbieden aan Tony Ekelenkamp, de 'pater familias' van het grote gezin waar hij in opgroeide. Het tweede exemplaar gaat dan naar schrijver, dichter en cabaretier Herman Kampman, die al zo vaak mooie dingen over Nijverdal gezegd heeft. En hij zal na het in ontvangst nemen van het boek ongetwijfeld de kans grijpen om dat nog eens te doen. In het boek komen veel jeugdherinneringen aan bod van de in 1943 geboren schrijver. Zo ook dat het mogelijk is arm te zijn zonder dat je dat als kind in de gaten had omdat zoveel mensen in hetzelfde schuitje zaten. Hij schrijft ook over laakbare handelingen van onderwijzers op de lagere school, over de charmes en de duistere kanten van het roomse leven, over zijn liefdes, over goede en foute burgemeesters in de gemeente Hellendoorn, over zijn passie voor kunst, over het gezin waar hij uitkomt en over hoe het hem vergaan is na zijn vertrek op jonge leeftijd uit Nijverdal. Maar het boek is bovenal bedoeld als een ode aan Nijverdal, zijn geboortedorp, zijn Nijverdal. Het boek is na de presentatie te koop voor 5 euro. Overigens is het boek ook te koop bij de boekhandels in Nijverdal en Hellendoorn.

Afbeelding
Gemeente heeft plannen voor Hellendoorn Noord 3 uur geleden
Afbeelding
Column: Vakmanschap... 5 uur geleden
In 'Wat bezielt je' vertelt Paul Janse over zijn leven en zijn geloof, dat door de jaren heen veranderd is.
Paul Janse schuift aan bij Wil de Bruine in Wat bezielt je 7 uur geleden
Het nieuwe urban skatepark in het Blokkenpark is bijna klaar, maar is al in gebruik genomen. (Foto: Wouter de Wilde | DE WILDE MEDIA)
Opening van Urban Skatepark 21 uur geleden
Afbeelding
Inge fotografeert hobby's: Renate houdt van schilderen 23 uur geleden
De drone stuurt de coördinaten door zodat de vrijwilligers de dieren of nesten kunnen weghalen.
Project opsporen en redden 17 apr, 13:53
foto: annemieke van der togt
Solovoorstelling Sonny Boy met Tarikh Janssen in ZINiN Theater 17 apr, 12:06
Afbeelding
Jan van den Bosch en Lia de Waard-Oudesluijs zijn kandidaat-wethouders voor de gemeente Hellendoorn 16 apr, 20:47