Afbeelding

Info-avond bouwen in Hellendoorn Noord

Algemeen

HELLENDOORN - Wilt u graag een woning realiseren in Hellendoorn? De gemeente geeft bouwers met ingang van februari komend jaar de mogelijkheid om hun droomhuis te realiseren in Hellendoorn Noord.

De gemeente zal vanaf dan 19 kavels te koop aanbieden in de eerste fase van dit nieuwe bouwplan. Hier kunnen dan vrijstaande woningen en twee-onder-één-kapwoningen gerealiseerd worden. Aan dit soort woningen is een groeiende behoefte; de economie trekt weer aan, evenals de huizenmarkt. Ook in andere gemeenten bleek dat vrijstaand wonen weer een vlucht begint te nemen.

Informatieavond
Bouwers die interesse hebben in een kavel kunnen op donderdag 14 december een informatieavond bezoeken. Deze wordt gehouden van 16.30 tot 20.00 uur bij Noabers, aan de Dorpsstraat 26 in Hellendoorn. Zij kunnen hier dan vragen stellen en meer informatie krijgen over de gemeentelijke plannen.

Grote diversiteit
De gemeente biedt de bouwkavels aan met een grote variatie. Zo zijn er grote en kleine kavels, goedkoop of duurder. De kleinste beschikbare kavel is 239 vierkante meter groot met een prijs van circa 78.000 euro. De grootste kavel in deze eerste fase is een riante 755 vierkante meter en koopt u voor ongeveer 213.000 euro. De verkaveling is flexibel, wat wil zeggen dat er in overleg nog enige verschuiving mogelijk is. De wijk is zo ingedeeld dat de woningen volop profiteren van de zon en er is veel aandacht voor duurzame wateropvang.

Planning
De gemeente Hellendoorn wil de kavels met ingang van februari 2018 te koop aan gaan bieden. Vervolgens zal de gemeente de grond bouwrijp laten maken, wat naar verwachting in oktober klaar zal zijn. In het najaar van 2018 kunnen de bouwers dan beginnen met de bouw van de nieuwe woningen. Naast de kavels van de gemeente, gaan projectontwikkelaars Ter Steege en Roosdom Tijhuis koopwoningen aanbieden. Informatie over deze woningen is nog niet beschikbaar, zij informeren belangstellenden op een ander moment.

V.l.n.r.: Dennis Hesselink (directeur Oude Wolbers), Willemijn de Roy van Zuydewijn (projectleider Vastgoed Reggewoon), Gerrit Breeman (directeur-bestuurder Reggewoon).
Officiële start bouw op oude locatie Blenkeschool 1 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe tafel? Maak hem samen met Mooie Tafels 3 uur geleden
Een blij team van Draw2design. Zij gingen met de felbegeerde titel en bijbehorende beeldje terug naar de zaak.
'Draw2design is een terechte winnaar' 5 uur geleden
Afbeelding
Hé notaris, verklaar 's! 7 uur geleden
Afbeelding
Column: Härte van oons dörpien: zîej hebt 't käts verknald 19 uur geleden
Afbeelding
'Van mijn kleinkinderen krijg ik veel inspiratie' 21 uur geleden
Afbeelding
De Paashaas op bezoek! 23 uur geleden
Afbeelding
ColumLicht balsemen 28 mrt, 13:33