Afbeelding

Presentatie vierde boek Ben Middelkamp

Algemeen

NIJVERDAL - Schrijver en mental coach Ben Middelkamp uit Nijverdal heeft vorige week donderdag zijn vierde boek gepresenteerd. De titel van het boek is 'Beter worden dan jezelf'.

"Het gaat niet om de tegenstander. Het gaat erom dat jij voor 100% inzet hebt. Je er echt alles aan doet om te winnen. Dan kun je al niet meer verliezen! Verliezen van je tegenstander is niet erg. Het is veel erger om te verliezen van jezelf!", zo typeert Middelkamp de insteek van het nieuwe werk.

Annefleur
Met veel trots overhandigde de schrijver het eerste exemplaar aan de familie Kalvenhaar. Vader, moeder en beide broers van de ruim drie jaar geleden verongelukte Annefleur. Een extreem groot fietstalent, sterk, passievol en zeer geïnteresseerd in Mental Coaching. Het was een voorrecht om haar te mogen coachen, aldus Middelkamp. De boeken werden overhandigd aan Maurits Lammertink, Steven Lammertink, Joey van Rhee en Michael Boogerd; allemaal wielrenners. Ook atlete Ellis Bebseler en de proefvoetballers Filip Bednarek, Xander Houtkoop en Sjoerd Overgoor ontvingen exemplaren.

Betere personen
Joey van Rhee en Filip Bednarek spraken mooie woorden: "Heel veel dank voor alle Mental Coaching. We hebben er heel veel aan. Het heeft ons betere personen gemaakt. Niet alleen als sporter maar ook in ons privéleven." De moeder van Annefleur, Gerdi Kalvenhaar hield een emotionele toespraak: "We missen haar nog elke dag. Iedereen had het over Fleur; het talent maar het ging om onze prachtige dochter en zus. Heel eervol dat Ben zoveel aandacht heeft besteed aan haar, ook aan haar het boek opgedragen. Prachtige foto's en mooi artikel."

Gertjan Verbeek
Ook Gertjan Verbeek nam een boek in ontvangst (foto) met veel positieve woorden: "Ben en ik kennen elkaar al ruim 15 jaar. Natuurlijk ga ik het boek met volle aandacht lezen. Ik heb al zijn boeken al in mijn bezit. Heel leerzaam. Misschien kan het een bijdrage zijn dat we komend weekend gaan winnen van Ajax!" Gertjan Verbeek is al heel lang zeer geïnteresseerd in Mental Coaching. Er was veel belangstelling. Boeken werden overhandigd aan Rob Harmeling (oud profwielrenner) en Johan Reekers, negen-voudig deelnemer aan de paralympics, Erika Mes, oud wereldkampioene bodybuilding en veel anderen.

Dapper
In het boek komt ook een emotioneel onderwerp aan bod. "Natuurlijk wilde ik ook een hoofdstuk besteden aan mijn op 1 augustus dit jaar overleden zoon Koen.
De eerste zin van het boek is: 'Je leven kan zomaar ineens op zijn kop staan.' Het ging over Annefelur Kalvenhaar. Opeens gaf die eerste zin wel een heel bizarre betekenis.", aldus Middelkamp. Het boek is te bestellen op www.gewoon-doen.nu

Afbeelding
Column: Härte van oons dörpien: zîej hebt 't käts verknald 6 uur geleden
Afbeelding
'Van mijn kleinkinderen krijg ik veel inspiratie' 8 uur geleden
Afbeelding
De Paashaas op bezoek! 10 uur geleden
Afbeelding
ColumLicht balsemen 12 uur geleden
King Stage
Volledige line-up Dauwpop 2024 bekend: Donnie, The Horse Company en Michelle David & The True-Tones toegevoegd 12 uur geleden
Inwoners kunnen een bijdrage aanvragen om mee te kunnen doen met sport, cultuur, onderwijs en maatschappelijke activiteiten.
Meedoenregelingen: voor een extra steuntje in de rug 14 uur geleden
Afbeelding
Ontdek het avontuur: de ZorgSaam Reggedaltrail 16 uur geleden
De feesttent staat al klaar voor het feest tijdens het paasweekend.
Traditionele trekkerslep tijdens Feestweekend Marle 27 mrt, 17:45