Afbeelding

Elektrische fiets testen op Twentse E-Bike testdagen

Algemeen

ENSCHEDE - De elektrische fiets is steeds populairder in Nederland. Steeds meer mensen ontdekten de elektrische fiets met zijn vele voordelen. Bent u ook geïnteresseerd in de elektrische fiets, maar hebt u er nog nooit mee gefietst? Dan bent u van harte welkom bij de Twentse E-Bike testdagen op zaterdag 21 en zondag 22 april op het terrein van Vliegveld Twenthe.

De elektrische fiets had vroeger nog een imago als een hulpmiddel voor senioren om mobiel te blijven. Inmiddels gebruikt iedereen de elektrische fiets vanwege de mooie voordelen. Zo kunt u verder fietsen dankzij de trapondersteuning en arriveert u zonder te zweten. Ook voor woon-werkverkeer is de elektrische fiets een mooi alternatief voor de auto. Daarnaast zijn er ook steeds meer sportieve fietsen met trapondersteuning, voor de avontuurlijke fietser. De eerste editie van de Twentse E-Bike dagen laat u het gemak en plezier van een elektrische fiets zelf ervaren. De Twentse rijwielhandelaren organiseren dit, samen met vele grote fabrikanten en in samenwerking met de Lente Fair Twente van CNO-EXPO die ook op het Vliegveld Twenthe gehouden zal worden. Zij verwachten in totaal zo'n 10.000 bezoekers.

Testfietsen
Bezoekers kunnen vele merken en typen fietsen uitproberen. Zo zijn onder meer Koga, Cannondale, Gazelle, Batavus, Sparta, Trek, Giant, Kettler, Pegasus, Bulls, Qwic, Cube, ENRA, BOVAG, Craft, Ortlieb, en Vredestein aanwezig. Bezoekers kunnen een testparcours afleggen van ongeveer anderhalf kilometer lang. Hier zit ook een heuveltje in, zodat bezoekers de fiets goed kunnen testen. Zij kunnen veilig fietsen op het geheel met dranghekken afgesloten parcours. Bezoekers kunnen alleen het terrein op en af via de hoofdingang.

De organisatie
Het evenement wordt georganiseerd onder de vlag van Twentse Samenwerkende Rijwielhandelaren (TSR) door Wim Landewe, Jan ten Tusscher en Martijn Kip in samenwerking met CNO-EXPO. Er zullen ook fietsenwinkels aanwezig zijn tijdens het evenement. De volgende winkels zijn aanwezig. Pot, Zwiep, Leenders, Harberink, Damhuis, Smit, Landewe en Ten Tusscher. Zij zullen hun medewerkers meenemen om bezoekers te adviseren.

Meer informatie
U kunt de nodige informatie vinden op de websites www.twentseebikedagen.nl en www.lentefairtwente.nl

Afbeelding
De Paashaas op bezoek! 1 uur geleden
Afbeelding
ColumLicht balsemen 4 uur geleden
King Stage
Volledige line-up Dauwpop 2024 bekend: Donnie, The Horse Company en Michelle David & The True-Tones toegevoegd 4 uur geleden
Inwoners kunnen een bijdrage aanvragen om mee te kunnen doen met sport, cultuur, onderwijs en maatschappelijke activiteiten.
Meedoenregelingen: voor een extra steuntje in de rug 6 uur geleden
Afbeelding
Ontdek het avontuur: de ZorgSaam Reggedaltrail 8 uur geleden
De feesttent staat al klaar voor het feest tijdens het paasweekend.
Traditionele trekkerslep tijdens Feestweekend Marle 23 uur geleden
Afbeelding
Leer alles over de snijplotter gisteren
Afbeelding
Hertruiters winnen rijstijlrubrieken 26 mrt, 20:39