Afbeelding

Leerlingen aan zet bij Muziek-Onder-De-Trap

Algemeen

HELLENDOORN - Eens in de zoveel tijd komt haar naam voorbij bij Muziek-Onder- De-Trap van Muziekkring Hellendoorn: Sylvia van der Grinten, een zeer gewaardeerd docente van het ArtEZ conservatorium in Zwolle. Op donderdag 19 april vanaf 20.00 uur zijn het haar (voormalig) studenten Anima van Malssen (viool), Noam Staal (cello) en Alie Kruisselbrink (piano) die een concert geven onder de trap in het Huis voor Cultuur en Bestuur.

Net als de voorgaande edities van Muziek-Onder- De-Trap belooft het een avond te worden met grote kwaliteit. Anima van Malssen is veelzijdig, getalenteerd en haar leven lang al met muziek bezig. Vanaf haar achtste speelt ze al viool en heeft diverse muziekopleidingen achter de rug. Het is vooral de kamermuziek die haar aandacht heeft. In 2016 volgde zij een studie Master Muziek bij Sylvia van der Grinten. Dit jaar debuteerde zij als gastspeler bij het Orkest van het Oosten, maar is ook werkzaam in verschillende symfonie- en kamerorkesten en als viooldocente.

Noam Staal (cello)
Noam Staal startte zijn opleiding tot professioneel cellist bij Jeroen den Herder aan het Amsterdamse conservatorium. In 2017 rondde hij zijn opleiding af bij Karlien Bartels met een negen. Hij 'freelancet' bij verschillende orkesten speelt regelmatig als solist met verschillende koren, waaronder het Studentenkoor. Noam Staal maakte eerder deel uit van het Ricciotti Ensemble en volgde stages bij Het orkest van het Oosten en het Gelders orkest.

Alie Kruisselbrink (piano)
Grote namen kwamen in de carrière van pianiste Alie Kruisselbrink voorbij: Daniël Wayenberg, Moshe Hammer en Viktor Kusnetsov. Alie Kruisselbrink studeerde aan het Stedelijk Conservatorium te Zwolle bij Thom Bollen en Rinus Groot, waar zij in 1983 haar B-diploma behaalde. Ze werkt nu aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Ze verleende medewerking aan masterclasses van David Wilson-Johnson, Ab Koster en Gaby Pas- Van Riet.

Sylvia van der Grinten
Vanaf 1996 is zij werkzaam als docente van de Jong Talentklas en Hoofdvakopleiding aan ArtEZ Conservatorium te Zwolle. Incidenteel bereidt zij privé jonge violisten voor op het toelatingsexamen conservatorium. Daarnaast treedt zij op als coördinator van de vioolklas ArtEZ betreffende presentatieconcerten op buitenschoolse podia en voorspeelavonden in de Reulandzaal.

Bas en Tim leverden beide mooie prestaties afgelopen weekend.
Fysion boekt mooie resultaten op NK-heren turnen tweede divisie 15 minuten geleden
Afbeelding
Bootcamp for Kids in de meivakantie 3 uur geleden
Afbeelding
Scouting de Reggegroep houdt fietspuzzeltocht 6 uur geleden
Een grote groep klanten stond woensdagochtend te wachten tot ze 'hun' nieuwe Aldi van binnen konden bekijken.
'Het is een prachtige winkel geworden' 9 uur geleden
Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online 9 uur geleden
Coach Jan Mensink was teleurgesteld na afloop van de wedstrijd (foto: Wim Beunk).
Heren Het Ravijn treffen De Zaan en verliezen 21 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode gisteren
Afbeelding
Koning maakt kennis met talenten Kleurrijk 24 apr, 15:11