Afbeelding

Gratis concert projectkoor 'Ontdek je stem' & Twente Zangers

Algemeen

RIJSSEN - Na meer dan 10 repetities is het binnenkort zover. Het projectkoor 'Ontdek je stem' zal op 18 mei een gratis concert verzorgen waar ze het ingestudeerde repertoire ten gehore zullen brengen. Aan dit concert zullen onder andere pianist Dennis Vallenduuk en Vocaal Ensemble de Twente Zangers een bijdrage leveren. De beide koren staan onder leiding van dirigent Mathijs Kraan.

Het projectkoor is per januari gestart met de repetities en heeft alle verwachtingen overtroffen. Allereerst zijn er op dit moment bijna 20 deelnemers die 2-wekelijks repeteren. Daarnaast heeft het koor enorm veel bereikt in een betrekkelijk korte tijd. Initiator Gert-Jan Kamans: "het is niet niks om 6 muziekstukken in te studeren. Enthousiasme en fanatisme heeft ze gebracht waar ze nu staan". Behalve de repetities is er zelfs thuis gestudeerd. Maico Hoekerswever: "Deze thuisstudie was geen verplichting maar we hebben deze mogelijkheid wel aangeboden. Het is erg mooi om te zien hoe intensief de mannen bezig zijn geweest met de muziek".

Goede sfeer
Zowel initiators, dirigent als projectleden vinden het projectkoor een groot succes. Er is hard gerepeteerd maar er was ook altijd tijd voor een grap en een grol. Ook van de 'derde helft' werd door velen gebruik gemaakt. Veel projectkleden schoven dan ook na de repetitie aan om nog is wat na te praten. Projectlid Tjerk Boorsma: Op een enkeling na hadden we elkaar nog nooit ontmoet, de stemming onder ons was echter gelijk erg goed". Gert-Jan: "Sfeer kun je niet organiseren. Gelukkig is ook dit goed uitgepakt". Het enorme succes vraagt om een nieuw project. Achter de schermen wordt er dan ook al gekeken naar een nieuwe opzet voor 2019. Ideeën en aanmeldingen hiervoor zijn welkom. Twijfel je of je je wilt aanmelden? Kom dan in ieder geval luisteren naar projectkoor tijdens hun concert en laat je overtuigen.

Parkgebouw
Het concert vindt plaats in de grote zaal van het Parkgebouw in Rijssen en vangt aan om 20:00 uur en zal ongeveer een uur duren. Tijdens dit concert zal het projectkoor 6 nummers ten gehore brengen. Gert-Jan: "het publiek zal kunnen genieten van bekende nummers zoal You Raise Me Up maar ook minder bekende nummers zoals This Little Light". Ook de Twente Zangers zullen een aantal nummers opvoeren zoals A red red rose, Working on the railroad en Keep in the middle of the road. Datum: 18 mei 2018. Locatie: Parkgebouw Rijssen. Aanvang: 20:00 uur. De toegang: Gratis

Verspieders Express houdt drie activiteiten rondom de Nacht van Gebed.
Drieluik activiteiten rond de Nacht van Gebed van Verspieders Express 1 uur geleden
Afbeelding
Column Gerdien op de thee bij André Gorter 13 uur geleden
Afbeelding
Taboedoorbrekend: lezing over de menopauze 15 uur geleden
Afbeelding
Koningsdag 2024 in Nijverdal FOTO'S 19 uur geleden
Afbeelding
Ridderstrijd geopend 22 uur geleden
Afbeelding
Groei en Bloei Salland houdt Lentefair gisteren
Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online gisteren
Afbeelding
Laat de dagelijkse sleur van je afglijden: Geniet van een avond vol humor! 1 mei, 19:36